Selçukluların 180 nadide eseri bu sergide

Selçukluların 180 nadide eseri bu sergide
Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, Anadolu'da yüzyıllar boyunca hüküm süren Selçuklularla ilgili bir fotoğraf sergisi açacak.

Sergide Selçuklulara ait 180 önemli eserin fotoğraflarına şen veniyecek. Etkinlik 17 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'ndan konuya dair yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Selçuklular denildiğinde insanlık tarihinin yeniden yazılması söz konusudur. Selçuklu ismiyle hareket eden Türk boylarının ve beylerinin sadece Anadolu'yu yurt tutmalarının değil, daha sonra üç kıtaya yayılan Osmanlı Devleti'nin temellerini attığı bir gerçektir. Selçuklular, olağanüstü birikimleriyle sadece saf Müslümanlığın, mütevazı kahramanlığın destanını değil; şehirler kurmanın, imar etmenin de emsalsiz örneğini vermişlerdir. Bütün sanatların kesiştiği yer mimarî, mimarînin zirvesi ise şehir kurmak, var olan şehirlere kişilik kazandırmaktır.

SELÇUKLULARIN 180 NADİDE ESERİ

Çünkü şehir, bir kolektif sanatkârlığın ürünüdür. Selçuklular, her yönüyle sanatkârdırlar. Devlet kurmayı sanat haline getirmişlerdir, özgün şehirler kurmayı, o şehirlerde beraber yaşama ahlakını merkeze yerleştirmişlerdir. Anadolu'daki silinmez izlerini hatırlatmak amacıyla düzenlediğimiz sergi, 17 Ekim - 2 Kasım tarihleri arasında Selçukluların nadide eserlerinin fotoğraflarından 180 adet sergilenecektir."

Fotoğraf sergisine ilginin yoğun olması bekleniyor. Sergi kapsamında 2 Kasım'da Türk Cumhuriyetlerinden ve yurt içinden akademisyenlerin katılacağı 'Selçukluların Anadoluya Girişi' ve 'Selçuklu İz Düşümü' başlıklı paneller de düzenlenecek. SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.