SEKTÖR BATMAK ÜZERE!

SEKTÖR BATMAK ÜZERE!
Samsun’da KÖYTÜR hem üreticiyi hem de işçileri çok zor durumda bırakıyor. Kümesçi üreticilerin tamamına yakını bankalara olan borçları nedeniyle tarafından takibe alınmış durumda.

tgtrgtrg.png

KANAYAN YARA
2015 yılının Aralık ayından bu tarafa devam eden KÖYTÜR’ün konkordato ilanından sonra üretici çok zor durumda. Gazetemiz imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni Adnan Bahadır, konuyu köşesine taşıdı. Bu olayın bu şehrin kanayan yarası olduğunu belirten Bahadır, ''KÖYTÜR her fırsatı kendi lehine değerlendirdi, üreticiyi ezdikçe ezdi. Bankalara borcu olan üreticiler, bir yandan bankalarla uğraşırken diğer yandan da KÖYTÜR’ün kıskacında üretim yapmak zorunda kaldılar.'' dedi. 

yyyyyyyyyyyyyyyyy-001.jpg

YAZIK GÜNAH DEĞİL Mİ?
Borsa Başkanı Sinan Çakır'ın KÖYTÜR lehine çalışmalar yaptığını fakat  üretici lehine en ufak bir şey yapmadığından bahseden Adnan Bahadır, 9 kümesin  bankalara düştüğünü, üretim yapamadığını ve bir o kadar da bankalara düşmek üzere olan kümes olduğunu söyledi. Kümes denilen  işletmelerin bugünkü maliyeti 4-5 milyon lira civarında olduğu düşünüldüğünde KÖYTÜR’le ilgili tüm yetkililerin yapması gereken tek şey üreticileri toplayıp bir dinlemeleri ve acilen bir çözüm bulmaları.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.