ŞEHİTLER KABİRLERİ BAŞINDA ANILDI

ŞEHİTLER KABİRLERİ BAŞINDA ANILDI
SAMSUN Bafra ve Havza ilçelerinde şehitler kabirleri başında dualar ve gözyaşlarıyla anıldı

Ramazan Bayramı'nın arife gününde, Bafra Asri Mezarlık Garnizon Şehitliği'nde bulunan şehitler, kabirleri başında dualarla anıldı.

Çocuk, yaşlı, genç, ihtiyar herkesin asri mezarlığa geldiği günde, vatandaşlar vefat eden yakınlarını ve garnizon şehitliğini ziyaret ederek dualar ettiler. Ara ara duygulu anlar yaşanan mezarlıkta yakın tarihte kaybedilen aile yakınlarının ve şehitlerin acısı hala gözlerden okunuyordu.

Program Bafra İlçe Müftülüğü’ne bağlı imam hatiplerin okuduğu Kur'an tilaveti ile başladı. Ramazan ayı boyunca okunan binlerce hatmin duaları yapıldıktan sonra Bafra İlçe Müftüsü İsmail Çiçek tarafından dua yapıldı.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı konuşmada, ”İnsanın ne kadar yaşadığı çok önemli değil önemli olan ne kadar anlamlı yaşadığıdır. İşte şehitlerimiz de bize bu güzel vatanın bölünmesine parçalanmasına engel olarak mücadele etmiş bize güzel bir vatan bırakmışlar. Son dönemdeki terör şehitlerimizin anılması vesilesi ile bir aradayız. Onların şahsında bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Onların manevi hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. İnşallah hepimiz şefaatlerine nail oluruz. Bu vesile ile yüce Türk milletinin hür ve bağımsız bir şekilde kıyamete kadar nice bayramlar yaşamasını diliyor ve bu dileklerimle hepinizin mübarek Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. ’’dedi.

Bafra Kaymakam vekili Hacı İbrahim Türkoğlu yaptığı konuşmada, ”Makamların en yücesi olan peygamber makamından sonra gelen şehitlik mertebesine ulaşmış şehitlerimiz, biliyoruz ki şu an onlar da buradalar. Yine bir bayrama daha hüzün ve buruklukla giriyoruz. Meslek hayatımın 31. Yılına giriyorum. Şunu ifade edeyim ki konuşmanın en zor olduğu ve sözün bittiği yer Şehitlerimizi gönderme ve karşılama anıdır. Toplan 6 yıl Mardin Nusaybin kaymakamlığı ve Diyarbakır Vali Yardımcılığı görevinde bulundum. Şunu açıklıkla belirteyim ki şehitlerimizin şehadet haberini ailelerine getirmeyi ve onu ailesine teslim etmeyi kimse istemez. Bu çok zor ve ağır bir görev. Yıllardır bu vatanın dirliğine ve birliğine kasteden iç ve dış düşmanlar hiçbir zaman durmamaktadırlar. Bizler de her zamankinden daha uyanık olmak zorundayız. Bu duygularla ile şehitlerimizin ruhları şad olmalarını dilerken önlerinde saygıyla eğiliyoruz. Şehitlerimizin annelerini, babalarını, kardeşlerini, eş ve çocuklarını hürmetle anıyoruz. Hepinizin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum.‘’ dedi.

Konuşmalardan sonra şehit kabirlerine protokol tarafından karanfil bırakıldı.

Arife programına Bafra Kaymakam vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, Bafra Garnizon Komutanı Per. Yzb. Serkan Savaş, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş, Bafra Jandarma Komutanı Jnd. Üst. Volkan Yıldırım, siyasi parti temsilcileri, Bafra Şehit Aileleri Dernek Başkanları ve yönetimi ile çok sayıda şehit ailesi, sivil toplum örgüt temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz de şehitlik ziyaretinde bulundu.havza-mezarlik,-(1).jpgbafra-bel-(6).jpg

Havza'da Ramazan Bayramı arifesi nedeni ile ilçe mezarlığını ziyaret eden Havza Belediye Başkanı Murat İkiz şehitlikleri ziyaret ederek vatandaşlar ile bayramlaştı.
Havza Belediyesince düzenlenen bir program ile ilçe mezarlığında Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Havza Belediye Başkanı Murat İkiz şehitlikleri ziyaret ederek şehit  yakınları ve kabristan ziyaretine gelen vatandaşlar ile bir süre sohbet etti ve bayramlaştı.
Programda ayrıca kabristana gelenlere Havza Belediyesince gül suyu ikram edildi. 
Havza Belediye Başkanı  Murat İkiz “ Havza Belediyesi olarak bayram boyunca halkımızın huzuru için her türlü tedbiri aldık. Zabıta ve temizlik işleri şefliğimiz bayram boyunca görevlerinin başında olacak. Bu vesile ile tüm İslam aleminin, ülkemizin ve Havzalı hemşirelerimizin Ramazan Bayramını kutlarım” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.