Şehit astsubay bir ay sonra baba olacaktı

Şehit astsubay bir ay sonra baba olacaktı
Suriye’deki Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun tahliyesi sırasında şehit olan astsubay Halit Avcı’nın, yaklaşık bir ay sonra bebek beklediği öğrenildi.

Her pazar Trabzon’daki ailesini arayan Avcı’nın şehadet haberi de yine bir pazar sabanı geldi.

Astsubay Halit Avcı'nın şehadet haberi bu sabah Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Gürgenağaç köyündeki aile evine ulaştı. Sabah saatlerinde evlerine gelen askeri yetkililerden acı haberi alan şehit astsubayın babası, annesi, kardeşleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Oğullarının naaşının Trabzon’a gelmesini gözyaşları içerisinde bekleyen acılı aile taziyeleri kabul ediyor. Şehit astsubayın eşinin hamile olduğu ve 19 Mart’ta bebek bekledikleri öğrenildi. Doğacak erkek bebeğin ailenin ilk çocuğu olduğu kaydedildi.

Oğlunun fotoğrafına sarılarak gözyaşı döken anne Fatma Avcı, oğlu ile en son geçtiğimiz pazar konuştuklarını söyledi. ‘Bana yavrumu getirin, göreyim’ diyen acılı anne, "Benim yavrum fotoğrafçıydı, ne işi vardı orada? Kim gönderdi onu oraya? Bana ne cevap verecek o komutanlar? Benim yavrumun çocuğunun doğmasına bir hafta kaldı, ne işi vardı oralarda?" diyerek gözyaşı döktü.

Evinin önünde taziyeleri kabul eden baba Mustafa Avcı da "Sınır ötesinde çocuğum ölmüş, daha ne diyeyim." ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı ve Başbakanın telefonla aradığını, ancak olayın nasıl gerçekleştiğine dair net bilgiye sahip olmadıklarını belirten Avcı, şunları söyledi: "Sabah kalktık, komutanlar geldi, acı haberi verdi. Gece hiç yatmadık, uyumadık. Ne diyeyim bilmiyorum. Sınırlar ötesinde çocuğum ölmüş. Komutanlar diyor ki, ‘tank kapağı düştü vurdu kafasına’, Başbakan diyor ki, ‘tankın bir parçası vurdu’. Daha detaylı bilgi gelmedi. Orada kalp masajı da yapmışlar ama kurtaramamışlar."

Oğlunun her pazar kendisini ya da annesini aradığını kaydeden baba Avcı, "3 ay önce buradaydı benim oğlum. Her pazar günü beni aramazsa anasını arardı. Bu pazar günü acı haberi geldi. Bu pazar arayamadı. Mart ayının 19’unda ilk çocuğu doğacaktı." ifadelerini kullandı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.