Şehit anaları endişeli

Şehit anaları endişeli
Hükümetin 'Kürt Açılımı'na tepki gösteren şehit anaları, sorunun Kürt değil, PKK sorunu olduğunu ifade ederek, yapılmak istenilenleri endişeyle takip ettiklerini açıkladı

Samsun'un Kavak İlçesi'nde evlatlarını PKK terörüne kurban eden şehit aileleri ve yakınları DENGE Gazetesi'ne hükümetin 'Kürt Açılımı'ndan endişe duyduklarını söyledi.

HASRETİ YAKIYOR
Şehit babası İsmet Kuşan, oğlu İlhan Kuşhan'ın şehit olmasıyla birlikte yeri doldurulamaz bir boşluk bıraktığını söyledi. Acısını anlatırken sesi titreyen şehit babası Kuşhan, “Oğlumun hasreti beni yakıp kavurdu. Artık ağlaya ağlaya göz pınarlarım kurudu. Diğer şehit anaları gözünde oğullarının değeri neyse, benim de, oğlumun değeri o kadar çok büyük. Oğlum çok iyi, dürüst ve çalışkan birisiydi. Ailesine çok düşkün ve benim sözümden dışarı çıkmayan, kimsenin hakkını yemeyen, haksızlığı sevmeyen bir insandı” dedi.

ACIYI ÇEKEN BİLİR!
Şehit anası Sati Eş, bin bir güçlüklerle oğlunu büyütüp asker ettiğini ve sonrasında PKK tarafından şehit edilen oğlunun tabutuyla karşılaşınca saçlarının bir gecede ağırdığını söylüyor. Eş, “Acıyı yaşamayan, görmeyen bu tarzda yazar ebetteki. Şehit anası niye konuşmasın? Onun evladı değil mi gencecik yaşta kara toprağa giren? Devlet işini sağlam yaparsa, dik durursa, ülkesinin şehitlerini üç kuruşluk gudubet suratlıların diline düşürmezse kim durabilir bu devletin önünde? Siz acımıyor, üzülmüyor olabilirsiniz. Bizim halen daha içimiz, oğullarımız boş yere mi öldü düşüncesiyle yanmaktadır” diye konuştu.
Kavak ilçesinde 17 şehidin yan yana yattığına dikkat çeken şehit yakınları, ciddi önlemler alınmasını istiyorlar.

Münür Ramazan AKSOY