Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı başlıyor

Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı başlıyor
31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için seçmen bilgi kağıtlarının dökümü ve dağıtımı bugün başlıyor.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 1 Aralık 2023'te duyurduğu seçim takvimi doğrultusunda ilerleyen süreçte, seçime katılacak siyasi parti sayısı önce 36 olarak belirlenmişti. Ancak, Yenilik Partisi ve Genç Parti'nin seçimlere katılmayacağını YSK'ye bildirmesiyle bu sayı 34'e düştü. Siyasi partiler ve bağımsız adaylar 20 Şubat'ta il ve ilçe seçim kurullarına adaylık başvurularını yapmışlardı. 27 Ocak'ta YSK Başkanlığında gerçekleştirilen kura çekimiyle, seçime katılacak siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki sıralamaları belirlenmişti.

thumbs-b-c-9f214ffb481423b8b273879ae842b14d.jpg

Seçim takvimine göre, vatandaşların oy kullanacakları yerleri gösteren seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı bugün itibarıyla başlıyor ve 24 Mart Pazar günü tamamlanacak. Ancak, bilgi kağıdı yanında bulunmayan seçmenler de oy kullanabilecekler. Seçmenler, oy kullanacakları yerleri YSK'nin internet sitesinden, e-Devlet üzerinden, YSK'nin Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması'ndan veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi'nden kontrol edebilecekler.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.