SEÇİM, FİYATLARI DÜŞÜRDÜ

SEÇİM, FİYATLARI DÜŞÜRDÜ
Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman tek başına hükümet kurulmasının altın fiyatlarında aşağılara doğru iniş yaşattığını ve bu düşüşün devam edeceğini söyledi.

"VATANDAŞ TEK BAŞINA İKTİDARI İSTEDİ"

Dolardaki düşüşün altın fiyatlarını olumlu etkilediğini kaydeden Özman, "1 Kasım seçimlerinin ardından tecelli eden sonuçlar ile vatandaşlar tek başına iktidarı istedi. Bu sebeple AK Parti aldığı oy ile tek başına iktidar oldu. Tek başına iktidar olarak hükümetin kurulması da altın fiyatlarına olumlu yönde olarak aşağıya doğru bir seyir yaşattı. Şöyle ki bugün dolar kuru ciddi anlamda düşerek 2,80'in altına geriledi. Seçimden önce 3 lira 15 kuruşa kadar yükselmişti. Bu düşüş otomatik olarak altın fiyatlarına yansıdı." diye konuştu. 

İLK SİNYALLER OLUMLU

Ekonomide ilk sinyallerin olumlu olduğunu belirten Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, "Seçimden önceki tahminlerimizde şöyle demiştik; "Eğer Amerika Aralık ayındaki faiz artırımını yapacağını ifade etti. Gerçekleştirirse altının ONS fiyatının buralarda kalma ihtimalinin daha aşağılara düşecek" diye ifade etmiştim. Hem altının ONS fiyatında düşme hem dolar kurundaki gevşeme altın fiyatlarında 101,5 TL gibi rakamlara geriletti. Bunun devam edip etmeyeceğini göreceğiz ama ekonomide verilen ilk sinyaller olumlu olduğu, döviz kurlarının ve altının geri düştüğü, borsanın da yukarı çıkması şeklinde neticelendi. Bunun daha da süreceğini tahmin ediyorum. Belki 2,80'lerin çok altında kalmayabilir. Döviz kurunda biraz kıpırdanma ve yükselmeler olabilir çünkü Amerika'nın faiz artırımı beklentisi var. Fakat bu fiyatların çok fazla yükselemeyeceği, borsamızın bir miktar daha yükseleceği, altın fiyatlarının da buna bağlı olarak düşük düzeyde kalacağını tahmin ediyorum" şeklinde konuştu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.