SAMSUN'DA ŞEBEKE SUYU GÜVENLE KULLANILABİLİR

SAMSUN'DA ŞEBEKE SUYU GÜVENLE KULLANILABİLİR
Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) ve Kimya Mühendisleri Odası Samsun Şubesince şehir şebeke suyunun alüminyum ve bulanıklık parametreleri üzerinden yapılan çalışmada, suyun kullanıma uygun olduğu belirlendi.

SAMÇEP ve Kimya Mühendisleri Odasından yapılan ortak yazılı açıklamada, 2 Mart'tan itibaren şehir şebeke suyunun alüminyum ve bulanıklık parametreleri üzerinden takibin sağlandığı anlatıldı.

samcep.jpg

Samsun şehir şebeke suyunun artık güvenle kullanılabileceği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Sudaki alüminyum ve bulanıklık değerlerinin yüksek olduğunu ve bir an önce 17 Şubat 2005 tarihli 25730 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğe uygun suyun şebekeye verilmesi gerektiğini belirtmiştik.15 günlük izlenimler neticesinde şehir şebeke suyunun İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğe uygun olduğu görülmektedir. Samsun’da yaşayan vatandaşlar olarak ücretini ödeyerek satın aldığımız suyun yukarıda belirttiğimiz yönetmeliğe uygun olmasını istemek, arıtma ve atık su süreçlerinin takibini yapmak en doğal hakkımızdır. Bu konulardaki izlemelerimiz devam edecektir." 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.