SAVUNMANIN SİYASETİ VE İDEOLOJİSİ OLMAZ

SAVUNMANIN SİYASETİ VE İDEOLOJİSİ OLMAZ
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, "Savunmanın siyaseti olmaz. İdeolojisi olmaz. Bu yolu açma ihtimali olabilecek her çalışmanın karşısında, haklı tepkilerini göstermek isteyen tüm baro başkanlarının ve avukatların yanındayız" dedi.

Adalet Komisyonunda dört gün boyunca sabah saatlerine kadar süren görüşmelerin ardından meclise gönderilen 'Çoklu Baro Kanun Teklifi'nin görüşmelerine katılarak partisinin ve şahsının görüşlerini aktaran Yaşar, Barolara söz hakkı vermeden yapılan görüşmeleri doğru bulmadıklarını söyledi. Toplantıda yaptığı konuşmada "Barolar'da siyaset yapılıyor gerekçesi ileri sürülerek yapılmaya çalışılan kanun değişikliğin asıl yapıldığında siyasallaşmasının önü açılmış olacak" diyerek bu düzenlemeyle izlenen yolun yanlışlığının altını çizen Yaşar, "Asıl bu kanun geçtiğinde barolar siyasallaşacak. İktidara yakın barolar, iktidara uzak barolar ortaya çıkacak. Asıl o zaman siyaset yapıyor olacaklar" dedi.

"BARO BAŞKANLARININ VE AVUKATLARIN YANINDAYIZ"
Hukuktan anlayan, kanunu bilen, avukatlara danışmadan kendileriyle ilgili bir yönetim şeklinin belirlendiğini kaydeden Yaşar'ın Adalet Komisyonu toplantılarında yaptığı konuşmaların özeti şu şekilde: "Adalet Komisyonunda görüşülen çoklu baro kanun teklifinin geçmemesi için günlerce, gecelerce avukatların avukatlığını yapmanın gayretinde olduk. Adaletin ve savunmanın tarafsızlığı için mücadeleye devam edeceğimizi her zaman söyledik, burada bir kez daha ifade etmek isterim. Ancak işi bileninden dinlemeye bile tahammülü olmayan bir tutumla sağlıklı bir yol alınamayacağını da belirtmek isterim. Savunmanın siyaseti olmaz. İdeolojisi olmaz. Bu yolu açma ihtimali olabilecek her çalışmanın karşısında, haklı tepkilerini göstermek isteyen tüm baro başkanlarının ve avukatların yanındayız."

"VATANDAŞIN GÜNDEMİ GEÇİM DERDİ"
"Gece geç saatlere kadar bir an önce bitsin diye uğraşılan 'çoklu baro kanun teklifi' ve getirmeye çalıştığınız diğer kanun teklifleri ülkenin gündeminde yok" diyen Yaşar, ülkede çözülmesi gereken onca acil sorunlar varken bu ve benzeri kanun teklifleriyle meclisi uğraştırmak doğru değildir. Vatandaşımız, esnafımız, çiftçimiz, iş verenimiz, sanayicimiz, öğrencilerimiz, velimiz... geçim derdinde, iş derdinde... Bu elzem durumlara bir an önce çözüm bulmak varken bu işlerin acelesi ne! Vatandaşın gündeminde; ekonomik kriz var, geçim derdi var" ifadelerini kullandı.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.