Savaş karşıtı bir "Rulet"

Savaş karşıtı bir "Rulet"
Kosta Kortidis'in eserinden devlet tiyatrosu oyuncusu ve yönetmeni Nesimi Kaygusuz'un sahneye koyduğu, savaş karşıtı "Rulet", 30 Mart 2015 Tuzla Sabancı Gösteri Merkezi'nde seyirciyle buluşacak.

Oyun 1-2 Nisan tarihlerinde de Adana Uluslararası Tiyatro Festivali'nde sahnelenecek.
Rulet, 1943 yılının mart ayında Stalingrad’ın doğu bölgesinde Rus kontrolünde bulunan ve Alman savaş esirlerinin bulunduğu küçük bir tutuk evinde geçiyor. Kosta Kortidis'in imzasını taşıyan eseri devlet tiyatrosu oyuncusu ve yönetmeni Nesimi Kaygusuz yönetiyor. Başrollerde Ceyhun Gen, Yavuz Topçuoğlu ve Ahmet Uzuner oynuyor. Olay, Almanların Stalingrad’ı bir milyona yakın askerle ısrarla kuşatmak istediği fakat taktik hatalar ve ısrar sonucu kaybetmeye başladığı dönemde geçiyor. 
Savaşın insanlar üzerinde bıraktığı travmalar ve bu bilinmezlikle yol alınan süreçler...
Savaş karşıtı bir oyun olan Rulet'in yönetmeni Nesimi Kaygusuz, Tuzla Sabancı Gösteri Merkezi'nde tek gece sergileyecekleri oyun için savaş karşıtı bir hikaye diyor. "Dünya savaşıyor ve biz kozmozda uzay boşluğunda güneş ışığına tutunmuş küçücük bir noktayız ve o noktanın üstüne bir sürü çizikler atıp sınırlar koyuyoruz , neden? Ve yaşayabileceğimiz başka bir gezegen de yok .–kibir , hırs, ego ile donatıp gezegeni, doyumsuz ,ölüm makineleri icad ediyoruz" diyor ve soruyor; "niçin savaşıyoruz ?" Seyircinin bu sorunun cevabını oyunda bulacağını söyleyen ve sinemasal bir tatta hikayeyi anlattıklarını ifade eden Kaygusuz "Rulet"i kendimizle yüzleşeceğimiz bir oyun olarak tanımlıyor.
RULET
Yazan: Kosta Kortidis
Yöneten: Nesimi Kaygusuz
Oyuncular: Ceyhun Gen, Yavuz Topçuoğlu, Ahmet Uzuner
Müzik: Eflatun
Işık ve sahne tasarımı: Yüksel Aymaz
Dekor tasarım: Seyhan Kırca
Kostüm tasarımı: Esra Selah
Yönetmen Yardımcısı: Ceyhun Gen
Ses, nefes ve beden: Nazlı Ulutaş (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.