SASKİ ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ

SASKİ ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ
Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (SASKİ) 18 yeni araç alındı.

SASKİ’ye alınan 18 yeni araç için tören düzenlendi. Derebahçe Şantiyesi’nde gerçekleşen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık, Genel Müdür yardımcıları, şube şefleri ve SASKİ personeli katıldı. Vatandaşa daha kaliteli hizmet götürebilmek adına genişlemeye giden filoya 13 tonluk 10 adet su tankeri ve 8 adet vidanjör eklendi.

ejjiqibwkaa0zu5.jpg

10 MİLYON 800 BİN LİRALIK YATIRIM
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, SASKİ’nin şu anda bünyesinde 3 adet su tankeri olduğunu ve bunlara 10 adet daha ilave edildiğini ifade ederek, ”Daha önce araç kiralayarak ihtiyacı gideriyorduk ama 3,5 yıllık kira masrafıyla bu araçları satın alabileceğimizi gördük ve öylede yaptık. Vidanjörlerde de elimizde 11 tane vardı. 8 yeni vidanjör aldık. Toplam SASKİ’ye maliyeti 10 milyon 800 bin. Biz bu araçları en az 15 yıl kendi araçlarımız olarak kullanacağız. Bize verimliliği yaklaşık 15 yılda en az 50 milyon TL. 4 - 5 kat verimlilik sağlamış olacağız” diyerek, “200’ün üzerinde bir mahallemizde yaz aylarında kısmen su yetersizliği oluyor. Onlara biz bu su tankerleriyle hizmet götürüyoruz. Altyapı yatırımlarımız bir taraftan devam ediyor ama hala çok ciddi olarak fosseptiklerde atık sular toplanıyor ve vatandaşların da bunların boşaltılması için talepleri oluyor. Bu konuda daha hızlı cevap verebilmek adına bu alımlara ihtiyaç duyduk” diye konuştu.  

ejjirg0woaubhcr.jpg

SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık ise, “Köylerimizde içme suyu sıkıntısı yaşanan durumu ortadan kaldırmak için altyapı yatırımlarına kesintisiz bir şekilde devam ediyoruz. Altyapı yatırımlarımız neticelendiğinde köylerdeki su sıkıntımızda azalacak. Tankerle su takviyesi ihtiyaçlarımızda haliyle düşecek. Köylerimizde ki su sıkıntısını 2021 sonunda köklü bir şekilde çözüp bitirmeyi hedefliyoruz. Benzer şekilde su baskınında, kanalizasyon temizliğinde, fosseptiklerin çekiminde de yeni aldığımız vidanjörleri etkin bir şekilde kullanarak daha kaliteli hizmet sunma aşamasına ulaşmış olacağız” dedi.  Konuşmalar sonrası dualar eşliğinde kurdele kesimi gerçekleştirildi. Daha sonra direksiyona geçen Başkan Demir deneme sürüşü yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.