SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANILDI

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANILDI
Sarıkamış' ta donarak şehit olan yaklaşık 100 bin askerimizin anısına yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Bu sene 100. yılını geride bıraktığımız Sarıkamış Faciası' nda şehit olan 90 bin erimiz anısına, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü' nün öncülüğünde İlkadım Atatürk Anıtı önünden başlayarak, Cumhuriyet Meydanı' nda tamamlanan, yürüyüşle anma etkinliği yapıldı.

Atatürk Anıt' ı önünde bir araya gelen devlet erkanı, sporcular, antrenörler, öğrenciler,öğretmenler ve vatandaşlar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı' nın ardından yürüyüşe başladı. Yürüyüşe Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü' nden İl Müdürü Sayın Güven Özyurt, İlçe Müdürleri ve Şube Müdürleri katıldılar. Atatürk Anıtı, Shell Kavşağı, Lise Caddesi, Çiftlik Caddesi, 19 Mayıs Bulvarı' ndan, 100 metrelik Türk Bayrağı, Sarıkamış içerikli pankartlar ve sloganlar eşliğinde geçen topluluk Cumhuriyet Meydanı' na kadar geldi. Burada Samsun Vali Yardımcısı Sayın Ali Galip Saral bir konuşma yaparak şunları söyledi: "Bugün 100.yılını anma bahtiyarlığını yaşadığımız Sarıkamış Trajedisi' nin yıl dönümü. Yaklaşık 100 bin askerin Sarıkamış' ın sarp dağlarında, soğuktan, açlıktan ve hastalıktan donarak şehit olduğu bir trajedi. Türkiye' nin her tarafında şu anda yürüyüş ve toplantılar yapılıyor. En görkemlisi de Sarıkamış' ta. Ve bu trajedinin ardından 3 ay sonra Türk Ordusu Çanakkale' de destan yazmıştır. Tüm şehitlerimizi minnetle anıyoruz."

Vali Yardımcısı Ali Galip Saral' ın konuşmasının ardından Sarıkamış Şehitleri' ne hitaben Cemre Sena Aydın bir şiir okudu. Ardından sinevizyon ekranından Sarıkamış Destanı' ile ilgili kısa bir film gösterimi yapıldı. Daha sonra Vali Yardımcısı Ali Galip Saral; içinde liseli öğrencilerin duygu ve düşüncelerini ifade ettikleri kartpostalların bulunduğu kutuyu PTT Baş Müdürü Adnan Sert' e takdim etti. İlkadım Belediyesi' nin ikramı, asker çorbası olarak bilinen arpa çorbasının katılımcılara dağıtılmasından önce Sarıkamış Dağları' nda yaşamını yitiren şehitlerimiz anısına İl Müftü Yardımcısı Alaettin Kırbıyık eşliğinde dualar edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.