“Saraydan Kız Kaçırma” Yeniden 16 Mart’ta Operada

“Saraydan Kız Kaçırma” Yeniden 16 Mart’ta Operada
W. A. Mozart’ın yüzyıllar boyunca Avrupa’yı saran Türk kültürü hayranlığının etkisiyle henüz 26 yaşındayken beslediği “Saraydan Kız Kaçırma” operası, Mozart’ın neşeli, genç ve alla turca notalarının zamansız güzelliğiyle Samsun’da yeniden sahnede.

samdob-1.jpg

Türk müziğinin operaya etkisinin en güzel örneği olarak ölümsüzleşen “Saraydan Kız Kaçırma” operası 16 Mart 2024 Cumartesi akşamı saat 20.30’da seyircisiyle buluşuyor. Orkestra şefliğini Patrick David Murray’ın üstlendiği “Saraydan Kız Kaçırma” operasının sahne kurgusu Tuncay Kurtoğlu ve Cenk Bıyık imzası taşıyor. Eser, Belmonte adındaki İspanyol soylusunun beraberindeki uşağı Pedrillo ile birlikte sevgilisi Konstanze'yi kurtarma macerasını anlatıyor.

Selim Paşa’nın Akdeniz kıyılarındaki yazlık köşkünde tutsak olarak bulunan Konstanze ve hizmetçisi Blonde, Paşa'nın harem bekçisi Osmin'in elinden kurtulabilecek mi? Belmonte rolünde Ulaş Kocatürk, Konstanze rolünde Sezgi Elhüseyni, Osmin rolünde Özgür Aslan Blonde rolünde Fatma Hande Kocatürk, Pedrillo rolünde Serkan Bodur, Selim Paşa rolünde Eray Dönmez’ in yer aldığı “Saraydan Kız Kaçırma” operası iki perde olarak sahnelenecek.

samdob-3.jpg

Koro şefliğini Raushan Baigulakova’nın üstlendiği eserin sahne ışığı O. Murat Yılmaz tarafından yapıldı. Samsun Devlet Opera ve Balesi orkestrasının da sahne üstünde yer aldığı “Saraydan Kız Kaçırma” operasının başkemancılığını Didem Tepe üstleniyor. 16 Mart 2024 Cumartesi akşamı saat 20.30’da gerçekleşecek “Saraydan Kız Kaçırma” operasının sezon açılış temsili için biletler biletinial internet sitesinden ve Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesinden alınabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.