Saraybosna Uluslararası 27. Kitap Fuarı'na Türkiye'den yoğun ilgi

Saraybosna Uluslararası 27. Kitap Fuarı'na Türkiye'den yoğun ilgi
Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da bugün başlayan Uluslararası 27. Kitap Fuarı'na Türkiye'den yoğun ilgi gösterildi. Yüzden fazla yayıncı kuruluşun yer aldığı fuara kitapseverler akın etti.

Fuara katılan Bosna-Hersek'in en büyük yayınevi temsilcisi Ajdin Şahinpaşiç, kitapseverlerin uygun fiyatlarla fuarda istedikleri kitabı alabileceklerini kaydetti.

Şahinpaşiç, " Günümüzde maalesef elektronik kitaplar, baslı eserleri olumsuz etkiledi. Baslı eserlerin sayısında bir düşüş var. Bu insanların elektronik eserleri satın aldığı şeklinde anlaşılmasın. Bu sorunun temeli önemsiz bilgiye ulaşmanın kolaylığıdır. İnsanlar bu şekilde kendilerine faydalı bilgileri elde etmenin fırsatını kaçırıyor. Dijital yayınların ortaya çıkmasıyla basılı kitapların önemi de düştü. Ama ona rağmen birçok kitap okuyucu hala bulabiliyor. Geçen yıl düzenlediğimiz kitap fuarında yaklaşık 40 ile 50 bin ziyaretçimiz oldu. Bu yıl ziyaretçi sayısının daha da çok olacağını bekliyoruz." dedi.

Türkiye Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Soner Şahin söz konusu fuara dördüncü kez katıldıklarını aktardı. Şahin,"Türkiye'den bu sefer bine aşkın eseri getirdik. Getirdiğimiz eserler içinde 37 adet çeviri eser bulunmaktadır. Tuzla, Zenitsa, Saraybosna'da Türkoloji bölümleri var." dedi. Şahin, Bosna-Hersek'te Türk kültürüne yoğun ilgi olduğunu, bunda Türk dizilerin önemli rol oynadığını ifade etti. 

Türkiye'nin Bosna-Hersek Büyükelçisi Cihan Erginay da bu yıl fuarda büyük bir standı ayarladıklarını hatırlatarak, etkinlikte en güzel Türk eserlerini sergilediklerini belirtti. Büyükelçi Erginay, " Boşnakçaya çevirilen Türkçe kitaplarla, iki ülke arasında çok önemli bir kültürel köprüyü yapmış olduk. Bu teşvik ettiğimiz bir faaliyetidir. Bu kitap fuarına verdiğimiz önem çerçevesinde, önümüzdeki yıllarda da ülke olarak katılma konusunda çalışmalarımız olacak." dedi. 

Saraybosna'daki kitap fuarı 27 Nisan'a kadar devam edecek.CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.