Santralin İptali İçin 25 Bin İmza

Santralin İptali İçin 25 Bin İmza
Terme ilçesinde termik santral kurulmaması için Terme Çevre Platformu (TERÇEP) öncülüğünde başlatılan kampanyada bir günde 25 bin imza toplanmıştı.

Kutulara doldurulan bu dilekçeler, Terme İlçe Belediye Başkanı Şenol Kul, 25. Dönem CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, TERÇEP Başkanı Avukat Hasan Demir, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Hayati Tosun, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, sendika temsilcileri ve çevreye duyarlı vatandaşlar tarafından Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binasının önüne getirildi. Bina önünde yapılan basın açıklamasından sonra dilekçeler ilgili birimlere teslim edildi. 

"ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Termik santralin yapılmasına sonuna kadar karşı olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyleyen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Termik santralin yapılmak istendiği yerde doğanın bütün harikaları var. Irmak, ova, deniz, herşey var. Bizim geleceğimize kastedenler şunu bilsinler ki, bu kara sevdadan vazgeçmedikleri sürece biz bu duruşumuzdan asla vazgeçmeyeceğiz” diyerek tepkisini ortaya koydu.

"YATIRIMLAR İNSAN İÇİN YAPILMALI"

Terme’ye yapılması planlanan termik santralin oldukça yanlış bir karar olduğunu söyleyen CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, “İnsanlığın beklediği her şeyin yatırımları insanlar için yapılmalı. Bu da doğayı katlederek ve geleceğimizi katlederek yapılmamalı. Biz ülkenin neresinde olursa olsun yaşam hakkının elde edilmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz. Gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak için termik santrale karşı olduğunu belirten CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin konuşmasının devamında, “Başka Terme yok, başka Samsun yok, başka dünya yok. Bugünkü nesillere miras olarak bırakmamız gereken temiz bir çevre hepimizin sorumluluğudur. Bunun için de bu işin peşini bırakmayacağız” diye konuştu.

"İTİRAZLARIMIZI DİLE GETİRECEĞİZ"

Toplanan 25 bin imzalı dilekçe hakkında açıklamada bulunan TERÇEP Başkanı Av. Hasan Demir “Bu kısa sürede toplanan 25 bin imzalı dilekçeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilmesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne verdik. Yarın da Ankara’ya gidip Çevre Bakanlığı’nın toplantısına katılıp itirazlarımızı dile getireceğiz.” açıklamasında bulundu.

Toplanan imzalı dilekçeler Çevre Bakanlığı’na ulaştırmak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum