Santral eylemine kadınlardan tam destek

Santral eylemine kadınlardan tam destek
Termeye yapılmak istenen kömürlü termik santraline karşı Akçaylı kadınlar harekete geçti. Akçay mahallesinde yaşayan kadınlar kahvaltıda bir araya gelip çocukları için santrale hayır dedi.

Samsun'un Terme ilçesi Akçay Mahallesin de yaşayan kadınlar mahallelerine yapılmak istenen santrale karşı çıkmak için dernek kurup bir araya gelme kararı aldı. Erkeklerin de destek verdiği programda kadınlar hep birlikte santrale 'Hayır' dedi. Anne ve babalarından emanet aldıkları bu toprakları çocuklarına yaşanabilir bir şekilde bırakacaklarını belirten mahalle sakinlerinden Huriye Şirin, “Biz yaşadığımız toprakların ortasında kömürlü bir santral istemiyoruz, zehir kusan bu santral bacalarını bizler mahallemizde, evimizin yanında, çocuklarımızın yaşam alanlarında, tarım yaptığımız topraklarımızda ve hayvanları otlattığımız otlaklarımızda istemiyoruz. Akçaylı kadınlar olarak hep birlikte santrale Hayır diyeceğiz. Her türlü eylemde en önde görev alıp topraklarımızın zehirlenmesine karşı çıkacağız. Terme Çevre Platformu üyelerine yaptıkları sunum ve bilgilendirmelerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Terme Çevre Platformu adına sunum yapan Rasim Kani, “Bölgedeki kadınların kendilerine destek vermesinden dolayı gayet memnun olduğunu belirtti. Kadınların direnişte ön safta yer alması bize güç katacak ve bu güzel topraklara santral kurmak isteyen ve izin vermeye kalkışacakların karşılarında güçlü bir Terme bulacağını burada tekrar gördük. Mahallenin kadınlarını bu davranışlarından dolayı tebrik ediyor ve haklı direnişlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Yapılan toplantı Akçaylılar Derneği Başkanı Şükrü Uzun ve Kozluk muhtarı Mehmet Yiğit de yaptıkları açıklamalarla destek verdi. Toplantıda kadınlar yurt dışında imza kampanyası başlatacaklarını ve kendi mahallelerinde de TERÇEP in 100 bin imza kampanyasına destek vereceklerini belirttiler. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.