Sanatseverlere kapılarını açtı

Sanatseverlere kapılarını açtı
Çello sanatçısı Jülide Canca Eke ile keman sanatçısı Zeynep Tolga Sevim tarafından kurulan "Onbirart Sanat Atölyesi", kapılarını sanatseverlere açtı.

Cihangir Susam Sokak'taki Onbirart Sanat Atölyesi stüdyosunda gerçekleştirilen açılış kokteyline, ikilinin yakınları, sanatçı arkadaşları ile çok sayıda davetli katıldı.

Stüdyosunda çocuk ve yetişkinlere yönelik sanat eğitimleri verilecek olan Onbirart Sanat Atölyesi'nin açılışında çok sayıda sanatçı da performans gösterisi düzenledi. Kültür-sanat dünyasına taptaze bir nefes aldırmayı planladıklarının altını çizen çello sanatçısı Jülide Canca Eke, "Daha önceden özel dersler veriyorduk. Oda müziği yapıyorduk. Çeşitli orkestralarda çalıyorduk. Mahallelerde böyle atölyeler, sanat merkezleri olsun istiyoruz" dedi.

Stüdyoda, çok küçük yaşlarda müzik eğitimi, 5 yaşından sonra da enstrüman dersi verdiklerini söyleyen Eke, "Değişik disiplinleri bir araya getirelim diye başladık. Sadece evinde çalmak değil, birleşmek buradaki amacımız" diye konuştu.

Keman sanatçısı Zeynep Tolga Sevim de, "Çocuklar çıkış noktamız. Onlardaki yaratıcılığı geliştirmek. Müziği korkulacak bir şey olarak değil; yakın, kolay bir şey olarak görmelerini, kendilerini müzikle ifade edebilmelerini istiyoruz" dedi.

Onbirart'ta, usta sanatçılar Mehmet Güreli, Özcan Ulucan, Ayşe Tütüncü, Melis Sökmen, Funda Eskioğlu, Erdal Akyol, Serkan Okanar ve Aysun Sökmen çeşitli sanat kollarında ders verecek. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.