SAMÜ akademik başarıyı taçlandırıyor

SAMÜ akademik başarıyı taçlandırıyor
Samsun Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Havvanur Feyza Kaya’nın yürütücüsü olduğu ARGE proje desteklenmeye değer bulundu.

Samsun Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Havvanur Feyza Kaya’nın yürütücüsü olduğu “Yeni Hidrojen Ekonomisinde Hidrojen Fiyatlarının Tahmini ve Hidrojen Enerjisi Arz Güvenliğini Etkileyen Ekonomik Faktörler” başlıklı ARGE projesi TÜBİTAK “2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı” kapsamında desteklenmeye değer bulundu.

doc-dr-havvanur-feyza-kaya-1.jpg

Doç. Dr. Havvanur Feyza Kaya, TÜBİTAK'ın "2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı" kapsamında desteklenmeye değer bulunan "Yeni Hidrojen Ekonomisinde Hidrojen Fiyatlarının Tahmini ve Hidrojen Enerjisi Arz Güvenliğini Etkileyen Ekonomik Faktörler" başlıklı ARGE projesinin yürütücüsü olarak önemli bir başarı elde etti.

samsun-universitesi-5.jpg

Proje neyi amaçlıyor?
Projenin temel amacı üç ana hedefi içermektedir. İlk olarak, "Yeni Hidrojen Ekonomi" kavramını ve işleyişini sahada, yani "Yeni Hidrojen Vadisi"nde incelenmesi hedefleniyor. İkinci olarak, hidrojen enerjisinin arz güvenliğini ölçmek projenin diğer önemli bir amacı olarak öne çıkıyor. Son olarak, proje hidrojen enerjisi fiyatlarını tahmin etmeyi amaçlamaktadır.
Samsun Üniversitesi, TÜBİTAK projelerindeki başarısını sürekli olarak artırarak araştırma-geliştirme kültürünü akademisyenlere ve öğrencilere kazandırma hedefine her geçen gün daha da yaklaşmaktadır. Bu yönüyle, Samsun Üniversitesi, bilimsel araştırmalara ve inovasyon faaliyetlerine önem veren bir akademik çevrenin gelişimini desteklemektedir.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.