SAMSUN'UN SEVGİSİ ÜLKEYE ÖRNEK OLUYOR

SAMSUN'UN SEVGİSİ ÜLKEYE ÖRNEK OLUYOR
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin sahipsiz sokak hayvanları için Güçten Düşmüş Hayvan Bakım Merkezi’nde oluşturduğu doğal yaşam alanı ve Samsunlu vatandaşların duyarlılığı Türkiye'ye örnek oluyor.

Altı sene önce 165 dönüm arazi üzerinde faaliyete geçen merkez, Türkiye'de birçok belediyeye örnek teşkil ediyor. Güçten Düşmüş Hayvan Bakım Merkezi’nde kediler için oluşturulan kasabanın yanısıra, oyun parkı, konforlu tek katlı ahşap barınaklar da yer alıyor. Hayvanların gıda ihtiyacının karşılanması için faaliyete geçen Mama Üretme Tesisi ise 'Türkiye’de ilk' olma özelliğini koruyor. 

mans-3-001.jpg

YAŞANILABİLİR ORTAM
Samsun Büyükşehir Belediyesi Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi, içerisinde barındırdığı Kedi Kasabası, Mama Fabrikası, Hayvan Hastanesi, Evcil Hayvan Mezarlığı ve Sokak Hayvanları Yaşam Alanları Kompleksi ile ülke genelinde 'Örnek Proje' olarak gösterildi. Geçen ay başında Samsun'a ziyarete gelen Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi yetkilileri, "Samsun'da hayvanlar için gayet yaşanılabilir bir ortam oluşturulmuş. Barınak işletmeleri ve mama üretimi konusunda Samsun Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmalar yapacağız" diyerek tam not vermişti.

mans-1.jpg

VATANDAŞ DA DUYARLI
Belediyenin Güçten Düşmüş Hayvan Bakım Merkezi'nin yanı sıra Samsunlu vatandaşlar da hayvan hakları konusunda oldukça duyarlı davranıyor. Şehir merkezindeki birçok apartman ve iş yerinin önünde sokak hayvanları için bırakılmış mama ve su kapları dikkat çekiyor. Hem belediye hem de vatandaşların hayvanlara karşı olan duyarlı davranışları, ülke genelinde Samsun'un değerini yükseltiyor. Yapılan bağımsız araştırmalar da Samsun'u hayvanseverlik konusunda Türkiye'de başta gelen şehirler arasında konumlandırıyor.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.