Samsun'un ihracat payını artırmayı hedefliyoruz

Samsun'un ihracat payını artırmayı hedefliyoruz
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, Samsun'un Bafra ilçesinde Cumhur İttifakı Bafra Belediye başkan ve Meclis üyesi aday tanıtım toplantısına katıldı.

Samsun’da yapımı tamamlanan ve başlayacak projeler hakkında açıklamada bulunan Muş, "Salıpazarı Barajı yapılacak. Bölgeyi bir taşkından korumuş ve bölgedeki ilçelere su vermiş olacağız. Beton imalatı şu anda başladı. Ağustos ayına kadar yüzde 70’i tamamlanmış olacak. Önümüzdeki yıl Salıpazarı barajı tamamlanmış olacak." dedi.

aa-20240307-33920208-33920205-tbmm-plan-ve-butce-komisyonu-baskani-mus-samsunda-proje-tanitim-toplantisina-katildi.jpg

Samsun'un önemli bir atılım içerisinde olduğunu söyleyen Mehmet Muş, "Özellikle bu dönem içinde, tahminim hazirana kadar, Bafra’nın bir Organize Sanayi Bölgesi var. Planları kesinleşti. Terme’nin kuruluşunu yaptık, planları teslim edilecek. Yakakent’te su ürünleri ile ilgili organize sanayi bölgesi var. Biz bütün bu işleri hazirana kadar bitirmek istiyoruz. Tüm bu işlerin bitmesi lazım ki yatırımcılara bu yerlerde yer vere bilelim. Samsun'un şu an ihracat payı Türkiye’de yüzde 0,63'te. Bizler bu rakımı yüzde 1’e çıkarmak istiyoruz, yani 2,5 milyar dolar gibi rakam hedefliyoruz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.