Samsun'un Basın Tarihi

Samsun'un  Basın Tarihi
İlkadım Belediyesi Samsun’da yayın yapan Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait yayımlanmış 100’ü aşkın gazete ve dergiyi yerel basın tarihi sergisinde görücüye çıkardı.

Samsun’da  asırlık gazetelerin de bulunduğu toplam  yaklaşık 100’e yakın gazete ve dergilerden oluşan sergi Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda ziyaretçilerine sunuldu.  Her satırında içinde bulunduğu dönemini  ve tarihin günübirlik kaydını tutan yerel gazete ve mecmuaların görücüye çıktığı Samsun Basın Tarihi Sergisi açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Sergi’nin açılışına İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü  Cengiz Çetinkaya, Ünlü yazar Nuri Pakdil, Görsel ve Yazılı Basının Genel Yayın Yönetmenleri, köşe yazarları ve çok sayıda muhabiri katıldı.

 

“YARINLARA IŞIK TUTUYORUZ.”

Sergi açılışı öncesi konuşma yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun’un tarihini 19.yüzyıldan günümüze kadar olan dönemini aydınlatmak, yerel basın tarihiyle kent hakkında bilinmeyenleri kamuoyuna aktarmak, geçmiş ve gelecek arasında köprü oluşturup yarınlara ışık tutmak maksadıyla düzenlediğimiz “Samsun Basın Tarihi Sergisi’ni tertiplediklerini söyledi.

 

“KÖKLÜ BİR BASIN TARİHİNE SAHİBİZ”

Samsun’un köklü ve engin bir basın tarihine sahip olduğunu ifade eden Başkan Erdoğan Tok, “ Bugün hepimiz için bir övünç kaynağı olması gereken, fakat; maalesef çok az bilinen güçlü basın tarihinin bir dönemini, bu değerli sergi vasıtasıyla gün ışığına çıkardığımız için çok mutluyum. Her satırında içinde bulunduğu dönemin Samsun’unu bize hatırlatan, tarihin günübirlik kaydını tutan yerel gazete ve mecmualarımız, sadece kentimizin ve insanlarımızın duygularına tercüman oldukları için değil, kentimizin geçmişine tanıklık ettikleri için de çok önemlidir.” diye konuştu.

 

5 GÜN AÇIK KALACAK

Konuşmanın ardından açılış kurdelesi kesilen Samsun Basın Tarihi Sergisi ziyaretçilerine açıldı. 28 Şubat Cumartesi Günü’ne kadar açık kalacak sergide Devrim, Aksısada,  İslamın Sesi, Piazza, SAMSEV  gibi bir çok gazete ve mecmua ziyaretçilerini bekliyor.  Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.