SAMSUNSPOR'DA PARALEL ELİ Mİ!

SAMSUNSPOR'DA PARALEL ELİ Mİ!
Samsunspor'un 27 Aralık tarihinde yapılan Olağanüstü Kongresi'nde, 3 aday yarıştı. İ.Erkut Tutu ve Yönetim Kurulu listesi üyelerin çoğunluğunun oyunu alarak seçildi. Diğer 2 aday A.Yılmaz ve İ.Ersöz bekledikleri oyu bulamadı.

Samsunspor'un 27 Aralık tarihinde gerçekleştirdiği Olağanüstü Kongrede aday olan A.Yılmaz ve İ.Ersöz iddia ettikleri gibi bekledikleri oyu alamadılar. İşadamı Galip Öztürk'ün, Bakan ve Vali'nin de desteğinin olduğu söylenen, İ. Erkut Tutu ve Yönetim Kurulu Listesi büyük farkla seçimi kazandı.

Samsunspor'a Başkan seçilen İ. Erkut Tutu'nun listesinde tanıdık bir isim Ö. Çoruh vardı. Ö.Çoruh görev dağılımında Başkan Yardımcısı görevine getirildi. Zaman Gazetesi'nin Sektörel Eki'nde
firmasının reklamı yer alan Ö. Çoruh'un Paralelci yapıyla bir ilişkisinin olup olmadığı söylentisi tartışma konusu oldu.

Bilindiği üzere Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, Yargıtay tarafından cezasının onanmasını "Paralel kumpası" olarak yorumlamış ve açıklamada bulunmuştu. Galip Öztürk'ün parasal olarak yardım edeceğini söylediği Samsunspor'un Yönetiminde, Başkan Yardımcısı olarak Paralelci olduğu iddia edilen bir kişinin olmasının Kulübe zarar vereceği yönünde yorumlar yapılıyor.

Yine bilindiği üzere, İ. Erkut Tutu'nun Samsunspor'un Başkanlığını yaptığı dönemde yine Ö.Çoruh vardı ve As Başkan Unvanını taşıyordu. Samsun Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü, İ. E.Tutu, Ö.Çoruh ve C.Ergin'in 'Güveni Kötüye Kullanma' Suçu işledikleri iddiasıyla C.Savcılığı'na suç duyurusu yapmış, Samsun 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nce dava açılmıştı. Mahkeme sonuçlanmadı ve devam ediyor.
Erdal Ündücü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum