SAMSUNSPOR'A UEFA STANDARDINDA YENİ STAT

SAMSUNSPOR'A UEFA STANDARDINDA YENİ STAT
SAMSUN'da yapımı süren yeni stadyum inşaatı hakkında konuşan yüklenici firma sahibi Ali Acar, "UEFA standartlarına uygun ve hatta üzerinde bir stadyum yapılıyor" dedi.

90 BİN METREKÜPLÜK HAZIR BETON
Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde yapımı süren 33 bin 919 kişi kapasiteli stadın yeni sezona hazır olabilmesi için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yaklaşık 130 milyon liraya mal olması beklenen yeni stadın inşaatında toplam 300 bin metreküp dağ malzemesi ile dolgu, 8000 metreküp inşaat demiri, 4500 ton çelik ve 90 bin metreküp hazır beton kullanılacağı belirtildi.

YENİ SEZONA YETİŞECEK
Yüklenici firma sahibi Ali Acar, "Malatya, Eskişehir, Antalya ve Sivas illerine yapacağımız işlerle kıyasladığımızda buranın daha özellikli olduğunu görüyoruz. Burada iyi bir cephe ve çelik var. Buradaki stadyum son teknolojiye, son mimariye göre yapılan stadyumların içerisinde en iyisidir denilebilir" diye konuştu. 380 kişinin çalıştığı yeni stadyum inşaatında elektrik mühendisi, iş yeri hekimi, inşaat teknikeri ve iş güvenliği uzmanı olarak da 4 bayan personel görev yapıyor.

"KABA İNŞAAT BİTTİ"
Samsunspor'un önümüzdeki sezon maçlarını yeni stadında oynayabileceğini ifade eden Stadyum Proje Müdürü Şerafettin Kara ise şunları söyledi: "Stadyum yeni sezona hazır olacak. Stadyumumuzun kaba imalatının yüzde 100'ünü tamamladık. Çelik imalatı olarak yüzde 50, ince imalat olarak da yüzde 65-70 civarındayız. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na 2015 Nisan ayı itibariyle çim ekeceğimizi bildirdik. Dolayısıyla nisan ayında çim ekimini yaptıktan sonra stadyumumuz yeni sezon açılışına hazır olacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.