SAMSUNSPOR TRANSFERDE ACELE ETMEYECEK

SAMSUNSPOR TRANSFERDE ACELE ETMEYECEK
Yılport Samsunspor Genel Menajeri Mustafa Aztopal ve Teknik Menajer Yücel Uyar, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundular.

Yeni sezonda doğru kadro yapılanmasını oluşturacaklarını ifade eden Mustafa Aztopal, “Türkiye’deki şu anda futbol dünyasının ekonomik durumu bizi bazı noktalarda çok daha ihtiyatlı olmaya itiyor. Stratejik hamleler yapmamız lazım. Doğru anlarda, doğru zamanlarda hamleleri yapmamız gerekiyor. Çünkü piyasa dediğimiz ortam daha henüz açılmadı. Bazen çok aceleci davranmakta hatalara sebebiyet verebiliyor. Dolayısıyla en doğru hamlelerle biz bu süreci başarılı bir şekilde geçireceğimizi düşünüyorum. Yeni sezonu hem elimizdeki mevcut oyuncularla hem gelecek doğru oyuncularla iyi bir kadro yapılanmasını oluşturacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

"BÜTÇE VE HEDEF MESELESİ"
Transfer konusunda acele etmeyeceklerini belirten Mustafa Aztopal, “Türk futbol piyasası şu anda ekonomik olarak çok sıkıntılı bir dönemde. Ben Süper Lig’de birçok oyuncu tanıyorum. O platformda olmanın keyfini yaşamakla beraber neredeyse 1 yıllık alacağının içeride olan oyuncuların olduğunu biliyorum. Bu alt liglerde daha da fazla olduğunu gösteriyor ve yaşanmaya da devam edecek. Acele etmeyelim derken olabilecek en iyi bütçelerle kadromuza katmak zorundayız. Bunlar bütçe ve hedef meselesi ama geçen seneki bütçe veya bu seneki bütçe ile ilgili bir şey söylemesem de kesinlikle hedefe oynayacak bir oyuncu grubunu olabilecek en iyi bütçe ile oluşturmak zorundayız. Bunun bilincindeyiz. Samsunspor elindeki ya da mevcut bütçesine ek yapar mı, biraz azaltır mı bilmiyorum ama mevcut oyuncu kalitesini biraz arttırmak zorunda” şeklinde konuştu.

"GEÇEN SENEYİ İYİ ANALİZ YAPTIK"
Oyuncu alırken bir takım kriterlere baktıklarını belirten Yücel Uyar, “Oyuncu alırken bakılabilecek birkaç kriter var. Birtakım şeyleri araştırıyoruz. Karakter de önemli o bizim için olmazsa olmazımızdır. Geçen seneki takımın 73 puanı var. Diğer grupta 68 puanla bir üst lige çıktı. Bizim bıraktığımız her oyuncu kendisine sağlıklı kulüpler bulabilecektir. Geçen seneyi iyi analiz yaptık. Bu sene sayıdan çok kaliteye odaklanacağız. Çünkü elimizde 73 puan toplamış bir takım var. Buna doğru dokunuşlar yaptığımızda başarılı olacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.