SAMSUNLU VATANDAŞLAR BEKÇİLERDEN MEMNUN

SAMSUNLU VATANDAŞLAR BEKÇİLERDEN MEMNUN
Son yıllarda şehrin çeşitli bölgelerinde yükselen suç oranından dolayı şikayetçi olan Samsunlu vatandaşlar, bekçilerin göreve başlamasıyla birlikte güvenliğe yaptıkları pozitif katkıyı memnuniyetle karşıladı.

Ülke genelinde bekçilik sisteminin yeniden hayata geçirilmesi ile birlikte daha güvenli bir toplumsal alan oluşturmak amaçlanırken, Samsunlu vatandaşlar söz konusu bekçilik sisteminden memnun kaldı. Bekçilerin özellikle uyuşturucu kullanımı ve dağıtımı başta olmak üzere genel asayiş olaylarıyla mücadele hususlarında sağladığı pozitif katkının yanı sıra geceleri sokaklarda devriye görevi icra etmeleri, Samsunluların takdirini kazandı.

5d12204d2af1070cb4d64437.jpg

YETKİLERİ GENİŞ
Bekçi alımları merkezi sınavla Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılırken yine eğitimleri de Polis Akademisi Başkanlığının belirlediği program çerçevesinde yürütülüyor. 5757 sayılı Kanun ile Emniyet Hizmetleri Sınıfına dahil edilen Çarşı ve Mahalle Bekçileri, Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu (PVSK) çerçevesinde suç önleme amacıyla kişileri durdurarak kimlik kontrolü yapabilmelerinin yanı sıra üst arama ve gözaltına alma yetkilerini de kullanabiliyor. Samsun'un merkez mahallellerinde ve sahilde görev yapan bekçilerin esnaf ve vatandaşlarla sürekli iletişim halinde olmaları, kent güvenliğine olumlu etki yapıyor.

b-2.jpg

"EKİPLERDEN MEMNUNUZ"
Gazi Caddesi ve Çiftlik'te iş yeri olan esnaflar da bekçilerin cadde güvenliğine olumlu katkı sağladıklarını söyledi. Gazetemiz muhabirine, eski zamanlara göre sokaktaki asayiş olaylarında gözle görülür bir azalma gözlemlediğini kaydeden cadde esnafı Fethi Ertan, "Bekçi ekiplerinden memnunuz. Önceden istenmeyen bir hadise yaşandığında polisi bekliyorduk. Ancak şimdi grup halinde gezen bekçilere anlık bir şikayeti bildirme ihtimalimiz var. Sağ olsun güler yüzlüler, ilgililer" diyerek devriye halinde gezen bekçilerin olası asayiş olaylarına karşı caydırıcı bir tedbir olduğunu vurguladı. 

Kaynak:Soner SÜREN

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum