SAMSUNLU UZMAN ONBAŞI PEKEL ŞEHİT OLDU

SAMSUNLU UZMAN ONBAŞI PEKEL ŞEHİT OLDU
Suriye'nin İdlib kentindeki Türk askerlerine düzenlenen hava saldırısında 33 Mehmetçik şehit oldu.  Şehit olan askerlerden Samsunlu Uzman Onbaşı Tayfun Pekel'in acı haberi Samsun'a ulaştı.

Şehit Pekel'in Canik ilçesi Düvecik Mahallesi'nde yaşayan annesi Menşure Gürdal'a haber, Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı ile askeri yetkililer tarafından verildi. Anne Gürdal'ı yakınları ve mahalle sakinleri teskin etmeye çalıştı.  Şehit askerin evine ve mahalleye Türk bayrakları asıldı, taziye çadırı kuruldu. Pekel'in dayısı Vehbi Gürdal, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Tayfun yetim, bir evin bir oğlu. Şehit düştü Suriye'de, 'Vatanımız sağ olsun.' diyeceğiz. Söyleyecek başka bir şey yok. Yarın nasipse düğününü yapıp gitmesi gereken yere göndereceğiz." dedi. Yaklaşık 3 yıldır Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan şehit Pekel'in sözlenmek üzere hazırlık yaptığı öğrenildi.  Şehit Pekel, yarın Büyük Cami'de öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

5555555555.jpg

Samsun Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz nüfusuna kayıtlı, Hüseyin-Menşure oğlu Piyade Uzman Onbaşı Tayfun Pekel, 27 Şubat 2020 tarihinde Suriye'nin İdlib bölgesinde rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit olmuştur. Kahraman Samsunlu şehidimize ve aynı saldırıda şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı dileriz" ifadeleri yer aldı.

           20200228-2-41092461-52602185.jpg

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.