Samsunlu Ustalar Şenlikte Bir Araya Geldi

Samsunlu Ustalar Şenlikte Bir Araya Geldi
Samsun’da çeşitli alanlarda kendini kanıtlamış 300’e yakın usta, Canik’te Köksal Kardeşler firmasının bu yıl 2. si düzenlediği gelenekselleşmiş “Usta Şenliği”nde buluştu.

 Köksal Kardeşler İnşaat  firmasının  düzenlediği Ustam Şenliğine  Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Çevre ve Şehircilik Samsun İl Müdürlüğünden İnşaat Mühendisi Hüsamettin Çivelek katıldı.

Çeşitli eğitim,bilgilendirme  ve seminerlerle   başlayan şenlik, ustaların  kıyasaya karşılaştığı yarışmalarla  devam etti. Karadeniz’in çeşitli bölgelerinden işlerini bırakıp, Köksal Kardeşler firmasının Canik’teki  mağzasına eğlenmeye gelen ustalar, şenlikte eğlenceli dakikalar geçirdi.Şenlikte bir araya gelen ustalar, acılı çiğ köfte yeme yarışması, 17 kg’lık boya kotusuyla koşma yarışması,bilek güreşi ve  yogurt içinde çeyrek altın bulma yarışmaları gibi çeşitli alanlarda karşı karşıya geldiler.

 

“ ŞENLİKTE KOMİK GÖRÜNTÜLER YAŞANDI ”

Yoğun katılımın yaşandığı şenlikte  ustaların yarışmaları  şenliğin en dikkat çeken kısmı oldu.Acılı çiğ köfte yeme yarışması sırasında   acıya dayanamayan ustaların görüntüleri  diğer yandan yogurt içinde çeyrek altın bulma yarışması sırasında  çıkan görüntüler komik karelerin yaşanmasına neden oldu.

 

“ BAŞKAN OSMAN GENÇ USTALARI YANLIZ BIRAKMADI”

2. Ustam Şenliğinde  Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in de katılımı şenliğe  ayrı bir hava kattı.Başkan Osman Genç,”Şehirlerin dış görünümünü güzelleştiren ayrı bir estetik  katan siz ustalarımıza Samsun’un sokaklarını güzelleştirmek için ayrı bir görev düşüyor.

Şehirleri çirkinleştiren de  bir estetikte katan siz ustalardır.” diyerek çevre ve şehircilik alanında  estetiğin önemine değindi

 

"BELGESİ OLMAYANA İŞ YOK"

Çevre ve Şehircilik Samsun İl Müdürlüğünden İnşaat Mühendisi Hüsamettin Çivelek, 2.Usta Şeniğine katılarak ustalara ve işçilere önemli bilgiler verdi.Hüsamettin CİVELEK,""Artık belgesi olmayan  kimse kalmayacak. Sıva ustası,boya ustası bile belgesiyle iş yapacak.İş güvenliği olmayan hiçbir iş yerinde işçilerin çalışmasından yana değiliz.Önce güvenlik,usta belgesi olmadan kimsenin tehlike altında inşaatlarda çalıştırılmayacak."diye konuştu

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.