SAMSUNLU MİLLÎ TAEKWONDOCU ŞENGÜL' ÜN HEDEFİ ALTIN MADALYA

SAMSUNLU MİLLÎ TAEKWONDOCU ŞENGÜL' ÜN HEDEFİ ALTIN MADALYA
13 Kasım Salı günü, Samsun Atakum Türkiş' te; Emek Parkı civarına geçmek için trafik işaretinin yeşil yanmasını beklerken, sol bacağı sarılı bir genç gördüm. Bekleme anında " geçmiş olsun, sporcu musun ? " diye sordum.

Bana genç delikanlı " sağol abi, evet sporcuyum, müsabakada sakatlandım " deyince; sporda ödülün var mı ? şeklindeki soruma ise " olmaz mı abi, ben Milli Taekwondo sporcusuyum " diye karşılık verdi.

Yan yana yürürken sohbeti biraz daha koyulaştırdık. Şimdi; bundan sonrasını, bu genç ve Millî sporcumuzun ağzından dinleyelim isterseniz:

Oktay ZERRİN: Merhaba,sizi biraz tanıyalım, lütfen.

Alptekin ŞENGÜL: Mehaba Oktay abi. Ben Alptekin ŞENGÜL. 15 senedir bu sporu yapıyorum. Babam polis. Kırklareli' nden Samsun' a tayinimiz çıktı. Aslen Samsunluyum. Spor hayatıma Samsun'da devam ediyorum.

21 yaşındayım. 02.11.1998 yılında Kırklareli' nde doğdum. Uzunn yıllar Kırklareli Taekwondo Spor Okulu' nda spor yaptım. Babam Samsun Emniyet Müdürlüğü' nde polis memuru.

ZERRİN: Bir de şu sakatlanma olayını konuşsak.

ŞENGÜL: Ayağım Polonya'da da yapılan Avrupa Taekwondo Şampiyonası' nda geçen hafta cuma günü 4. maçımda, İspanyol rakibimle karşılaşırken; dize vurmam sonucu oldu. Bağlarda yırtıklar ve ezilmeler varmış.

ZERRİN: Geçmiş olsun. Peki amaç ve hedefleriniz nedir ?

ŞENGÜL: 2015 yılından beri Millî Takım adına yarışlara gidiyorum. Türkiye Şampiyonaları' nda derecelerim var. Olimpiyat yolunda ise puanlarım var. Daha iyi imkânlarla, daha iyi yerlere gelmeyi de umuyorum.

ZERRİN: Taekwondo Sporu' na nasıl başladınız ? Sizi çalıştıran hocalarınızdan bahseder misiniz ?

ŞENGÜL: 6 yaşlarımda arkadaşlarımla beraber başladım. İlk başta, onlar pes ettiler. Derece yapamadıkları için fakat ben pes etmedim ve sonunda Milli Takım'a girdim. Samsun'da Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’ nda çalışıyorum. Kırklareli’ ndeki hocalarım Savaş Ergin, Gökan Yeşil.

Kırklareli’ nde Ergin Spor Kulübü sporcusuydum. Samsun'da ise Meriç 55 Spor Kulübü’ nde çalışıyorum

Burak Meriç ve Engin Keskin hocalarımdır. Bende emeği olan tüm hocalarıma sonsuz teşekkür ederim.

 

ZERRİN: Tebrikler. Peki, tahsilniz nedir?

ŞENGÜL: Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi ( OMÜ ), Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu ( BESYO ) ) öğretmenliği 1. Sınıf' ta okuyorum.

ZERRİN: Çokgüzel. Biraz da başarılarınız hakkında konuşsak ?

ŞENGÜL: G2 Açık Uluslararası Olimpiyat' a 20 puan veren turnuvada 3. oldum ve Olimpiyat' a katılmak için yeterli puan aldım.

HEDEFİM ÜLKEME ALTIN MADALYA GETİRMEK, MARŞIMIZI SÖYLEMEKTİR

ZERRİN: Ne güzel. Peki hedef ve amaçlarınız için neler diyeceksiniz ?

ŞENGÜL: Hedefim; bu puanları Uluslararası Müsabakalar' a giderek yükseltip, Olimpiyatlar' da ülkeme Altın Madalya getirmek ve Ay-Yıldızlı, şanlı Türk Bayrağı' nı göndere çektirip, Millî Marşı' mızı gururla söyleyebilmektir.

ZERRİN: Bu hedeflere ulaşabilmek için herhanibir zorluk yaşıyor musunuz ?

BANA YARDIMCI VE DESTEK OLACAK SPONSOR ARIYORUM

ŞENGÜL: Oktay abi, bu Uluslararası Şampiyonalar' ın çoğuna, maddi imkansızlıklar nedeniyle gidemiyorum.

Yurtdışında oluyorlar.Sponsor aradım biraz ama yardımcı olacaklarını söyleyip olmadılar. O nedenle; Ülkemiz Türkiye' yi en iyi vebaşarılı bir şekilde, gurla temsiledebilmek için bu konuda maddi destek verecek değerli insanlarımıza, evletBüyükleri' mize ihtiyaç duyuyorum.

ZERRİN: Seni çok iyi anlıyor ve yolda daha nice başarılar, dereceler, ödüler, madalyalar ve tabi ki senin de dileğin olan Altın Madalya' larla Ülkemizin gururu olmaya devam edeceğine olan inaç vegüvenle başarılar diliyorve seni yürekten kutluyorum.

ALPTEKİN ŞENGÜL: Oktay abi, iyi ki sizi o gün tanımışım ki böylegüzel bir röportaja vesile oldunuz. Sağolun, minnettarım.

OKTAY ZERRİN: Rica ederim, asıl bizler size çok teşekkür borçluyuz. Yolunuz açık olsun Vurduğunuz her yumruk Türkiye' mizebirraltınolarak dönsün.

ŞENGÜL: İnşallah Oktay abi, sağolun.

Oktay ZERRİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.