SAMSUN'DAN TÜRKİYE'YE SAVUNMA DERSİ

SAMSUN'DAN TÜRKİYE'YE SAVUNMA DERSİ
TFF 2.Lig Beyaz Grup'ta lider olan Yılport Samsunspor, bu sezon Türkiye'nin en az gol yiyen takımı ünvanını elinde bulundururken genç file bekçisi Nurullah Aslan ise adeta parmak ısırtıyor.

Dünya ve Türkiye'de koronavirüs (Covid-19) nedeniyle liglere ara verilmesinden önce bu sezon yoluna dolu dizgin devam eden ve en yakın rakibine attığı 10 puanlık farkla liderlik koltuğunda bulunan Yılport Samsunspor, yediği gol sayısı ile adeta parmak ısırtıyor. Türkiye profesyonel futbol liglerinde Süper Lig de dahil olmak üzere kalesini en az gole kapatan takım olan kırmızı-beyazlılar adeta tüm ülkeye savunma dersi verdi. TFF 2.Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Samsunspor, ligde bu sezon çıktığı 28 maçta 23 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi alırken kalesinde yalnızca 11 gol gördü. Rakip filelere ise 64 gol atan kırmızı-beyazlılar 53 averaj ve 73 en yakın rakibinin 10 puan önünde puanla zirvede oturuyor. 

manset-4-006.JPG

KALESİNDE DEVLEŞTİ
Yılport Samsunspor'un genç file bekçisi Nurullah Aslan, bu sezon gösterdiği performansla ilk devrede adeta kalesinde devleşti. 2019-2020 sezonunda TFF 2.Lig Beyaz Grup'ta Yılport Samsunspor'un kalesini koruyan Nurullah Aslan, ilk maçta aldığı formayı bir daha bırakmadı. Kaleyi devralan genç file bekçisi, sahadaki soğukkanlı duruşu ve yeteneğiyle adeta kalesini gole kapattı. Performansının üzerine koyarak devam eden genç ve yetenekli file bekçisi Nurullah Aslan, çıktığı her mücadelede kalesinde güven vererek kalesinde adeta devleşti. 

manset-2-036.jpg

YETENEKLİ VE ÇALIŞKAN
Yılport Samsunspor'a imza attığı gün, "Küçüklüğümden beri Samsunspor hayalimdi. Hep deplasman maçlarına gidiyordum. Şimdi de armasını terleteceğim için onurluyum. Babamın ve memleketimin takımı olduğu için burayı seçtim” şeklinde konuşan Aslan, kalesinde adeta panter oldu. Kırmızı-beyazlıların lig maçlarının tamamında kalesini koruyan ve takımın yalnızca 28 maçta yalnızca 11gol görmesinde büyük pay sahibi olan Nurullah Aslan, zaman zaman yaptığı kurtarışlarla takımını sırtlamayı başardı. Liglere devam edilmesinin ardından kalan  6 maçta da performansını sürdürmek isteyen genç file bekçisi kalesini gole kapatmayı hedefliyor.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.