Samsun’da ‘yüzme’ seferberliği

Samsun’da ‘yüzme’ seferberliği
SAMSUN'da Valilik tarafından yapılan çalışmada kentte yaşayanların yüzde 80'nin yüzme bilmediğinin belirlenmesi üzerine 'Geleceğe kulaç atıyoruz' projesi hayata geçirildi.

 Geçen eğitim- öğretim yılında 2 ve 3’ncü sınıf öğrencilerine yüzme öğretilmeye başlandı. 2016'da yaklaşık 10 bin öğrenciye yüzme eğitimi verileceği belirtildi. Projeye Gençlik ve Spor Bakanlığı da destek verdi.

Samsun Valiliği tarafından yapılan bir araştırma sonucunda, sahil kenti olmasına rağmen  yaşayanların yaklaşık yüzde 80'nin yüzme bilmediğinin belirlenmesi üzerine harekete geçildi. Karadeniz Bölgesi’nin en büyük kenti olan yaklaşık 1 milyon 270 bin nüfuslu Samsun'da 2 ve 3'ncü sınıf öğrencilerine yüzme öğretilmesi için proje hazırlandı. Geçen yıl Samsun Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü işbirliğiyle 'Geleceğe kulaç atıyoruz' projesi başlatıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da destek verdiği proje kapsamında, 2014- 2015 eğitim öğretim döneminde 2 ve 3’ncü sınıflarda okuyan 480 öğrenciye yüzme öğretildi. Öğrencilerin yüzme eğitimi için kullandıkları bone, gözlük, bornoz ve terlik ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılandı. 

GELECEK YIL 10 BİN ÖĞRENCİ HEDEFLENİYOR

2015- 2016 eğitim öğretim döneminde 10 bin öğrenciye yüzme öğretilmesinin hedeflendiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin şunları söyledi:

"Bir Karadeniz şehri olan Samsun’da yüzme bilmeyen vatandaşlarımızın sayısının fazla olmasının Sayın Valimiz tarafından iletilmesi ve bu konuda bir proje yapılması talimatı verilmesi üzerine, çocuklarımıza yüzmeyi öğretmek için bir proje hazırladık. Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız ve Sayın Valimizin himayelerinde 'Geleceğe kulaç atıyoruz' projesi böyle bir fikirden doğdu. Hedefimiz çocuklarımıza temel yüzme becerilerini kazandırmak, yetenekli olanlarında profesyonel yüzme sporuna yönlendirilmelerini sağlamak. Güzel bir çalışma oldu. Bu proje diğer illerimize de örnek olacağını düşünüyorum."  

YARIŞMALARDA DERECE ALANLAR OLMUŞ

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt da, çocuklara yüzme eğitimini yüzme antrenörleri ve branşı yüzme olan beden eğitimi öğretmenlerinin verdiğini kaydederek şöyle konuştu:

"Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından projeye malzeme desteği yapılıyor. Projeye katılan öğrencilere bornoz, terlik, gözlük, bone veriliyor. Bize desteklerini esirgemeyen Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a çok teşekkür ediyoruz. Öğrenciler okullarında etkinlik saatinde kurumumuza bağlı havuzlara getirilip yüzme eğitimi alıyorlar. Canik bölgesindeki okullarımıza ağırlık verdik. Bu bölgede bulunan dezavantajlı gruplara yönelik bir planlama yapıldı. Temel yüzme becerisini edinen çocuklarımıza daha sonra yüzme tekniklerini de öğreteceğiz. Çocuklarımız yeteneklerini fark edecekler. Bu projede yüzmeyi öğrenip ilimizde katıldıkları yarışmalarda ilk 3’e giren öğrencilerimiz oldu. Bu da bizler için çok önemli." DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.