SAMSUN’DA YASA DIŞI TÜTÜN SATIŞ NOKTASI ARTIYOR

SAMSUN’DA YASA DIŞI TÜTÜN SATIŞ NOKTASI ARTIYOR
Samsun’da yasa dışı tütün satış noktalarının sayısı ikiye katlandı. Kayıt dışı olarak yapılan yasa dışı tütün ve tütün ürünleri devletin ve Samsun esnafının gelir kaybına neden oluyor.

Araştırmalara göre Karadeniz’de en fazla yasa dışı tütün ve tütün mamulü satan nokta sayısı Samsun’da bulunuyor. Yasa dışı tütün ve tütün mamulü satan nokta sayısının 100’ün üzerinde olduğu tahmin edilen Samsun, Yasa dışı tütün satışında Karadeniz’de en üst sırada bulunuyor.

‘’Gençler tehlikede’’
Kaçak tütün ve tütün ürünleri sağlığa büyük zarar verirken, devleti de milyonlarca TL vergi kaybına uğratıyor. Aynı zamanda bakkalların gelirini olumsuz etkileyerek büyük ekonomik zarara yol açıyor. Kontrolsüz gerçekleştirilen satışlar 18 yaşından küçüklerin de tütüne erişimini kolaylaştırıyor. Araştırmalar yasa dışı tütün ve tütün mamulü arttıkça, tüketim oranının da arttığını gösteriyor.

‘’Operasyonlarda on binlerce kaçak ürün yakalandı’’
Türkiye’nin dört bir yanında kaçakçılık suçlarının önlenmesine yönelik çalışmalar gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz şubat ayında Samsun İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Vezirköprü İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Cumhuriyet Mahallesi'nde bir operasyon düzenledi. Aramalarda kaçak bin 187 paket sigara, 14 bin 200'ü boş toplam 16 bin dal makaron, 10 kilo kıyılmış tütün ve 3 adet makaron doldurma makinesi ele geçirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.