Samsun'da 'Töre" sahnelecek

Samsun'da 'Töre" sahnelecek
Devlet Opera ve Balesi Birim Dans Tiyatrosu, Turgut Özakman'ın eseri ''Töre''yi yarın Samsun'da sahneleyecek.

Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü Kerim Soysal, oyunun tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü bünyesinde, deneyimli dansçıların sahnelerden uzak kalmaması amacıyla oluşturulan Birim Dans Tiyatrosu'nun Samsunlu sanatseverlerle buluşacağını söyledi.

Turgut Özakman'ın ''Töre'' adlı tiyatro oyununun bale uyarlamasının yarın akşam Atatürk Kültür Merkezi'nde izleyenlerin beğenisine sunulacağını bildiren Soysal, orkestrayı genel müzik direktörü şef Naci Özgüç'ün yöneteceğini belirtti.
Eserin dekor tasarımının Tuncay Kalyon, kostüm tasarımının Gazal Erten, ışık düzeninin ise Emin Saraçoğlu'na ait olduğunu anlatan Soysal, çoğunluğu 40-60 yaş arası dansçılardan oluşan Birim Dans Tiyatrosu'nun 'Töre' adlı oyununun dünya prömiyerini ise 29 Mayısta yaptığını kaydetti. Yeni kurulan Samsun Devlet Opera ve Balesi'nin çalışmalarına da değinen Soysal, Samsun'un gerek kültürel, gerekse sanatsal bakımdan çok önemli atılımlar yaptığını söyledi. Samsun'un sanayi, ticaret ve tarihi bir kent olma özelliğinin yanı sıra Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren sanata verdiği değerle de hep ön planda olduğunu vurgulayan Soysal, Samsun Devlet Opera ve Balesi'ne alınacak oyuncu kadrosunun da devam eden değerlendirmeler sonucunda belirleneceğini bildirdi.