Samsun'da telefon dolandırıcılarına 641 bin TL kaptırıldı

Samsun'da telefon dolandırıcılarına 641 bin TL kaptırıldı
SAMSUN'da bu yıl meydana gelen iletişim yoluyla 52 dolandırıcılık olayında, toplam 641 bin 612 TL para kaptırıldığı belirtildi.

 Samsun Valiliği Toplantı Salonu'nda Vali İbrahim Şahin başkanlığında 'İletişim Yoluyla Dolandırıcılık İstişare Toplantısı' düzenlendi. Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri, banka yetkilileri, esnaf odaları başkanlarının da bulunduğu toplantıda İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Zeki Bal bir sunum yaparak iletişim yoluyla dolandırıcılık olaylarına karşı kamu, özel kurum ve kuruluşlarının katkılarını anlattı. Samsun Valisi İbrahim Şahin, 2015 yılı içerisinde Samsun il merkezi ve ilçelerinde iletişim yolu ile dolandırıcılık olaylarının incelendiğinde toplam 52 olayın meydana geldiğini ifade ederek, "Bu olaylardan 44 tanesinin şüphelileri tespit edilmiş, 8 olayın şüphelilerinin tespiti çalışmalarına devam edilmektedir. Bu olaylarda mağdurlar tarafından elden ve havale yapmak suretiyle şüphelilere toplam 641 bin 612 TL para verildiği tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarda bu miktarın ancak 21 bin 636 TL'lik kısmı bloke edilmiştir. Ayrıca mahkeme aşamasında 27 bin 400 TL'sinin mağdurlara iadesi sağlanmıştır" dedi.

Olayların 44'nün hesaba para aktarmak sureti ile 8'nin de elden alma yöntemi ile gerçekleştiğini, 36 olayda şüphelilerin kendilerini polis olarak tanıttığını, 16 olayda ise kendilerini savcı olarak tanıttığının tespit edildiğini belirten Vali Şahin, "Dolandırıcılık olayları 10.00-16.00 saatleri arasında yoğun olarak meydana gelmiştir. Mağdur profili incelendiğinde yüzde 64'ü erkek, yüzde 36'sı kadın olduğu, genellikle 50 yaş üzeri ve ilkokul mezunu oldukları, şüphelilerin ise yüzde 97'sinin erkek, yüzde 3'nün kadın olduğu, 18-25 yaş aralığında ilkokul mezunu, genel olarak da işsiz oldukları tespit edilmiştir" diye konuştu.

Alınması gereken önlemler, atılması gereken adımlar, vatandaşları uyarmak için yapılması gerekenlerin tartışıldığı toplantı, telefon yoluyla dolandırıcılığı anlatan kısa bir film gösterimi ile son buldu. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.