SAMSUN'DA SOKAK HAYVANLARI İÇİN MAMAMATİK

SAMSUN'DA SOKAK HAYVANLARI İÇİN MAMAMATİK
SAMSUN Atakum İlçe Belediyesi, ilçenin çeşitli mahallelerine 9 adet 'mamamatik' koyarak, hem çevrenin daha temiz olmasını, hem de sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmamasını sağlıyor.

Samsun Atakum İlçe Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik önemli bir projeye imza attı. Pet-metal şişe ve su ile çalışan mamamatik cihazını yaya trafiğinin yoğun yaşandığı Adnan Menderes Bulvarı başta olmak üzere ilçenin çeşitli mahallelerine yerleştiren belediye, bu sayede hem çevre kirliliğini önlemeyi, hem de sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmasını önlemeyi planlıyor. Mamamatikler hakkında bilgi veren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Sokak hayvanlarının su ve mama ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile geri dönüşümlü beslenme odakları oluşturmayı planladık. Bu cihazlarda 2 hazne bulunuyor. Birisine içtiğimiz suyun kalanını döküp, hayvanların içebileceği taze suyu temin ediyoruz. Diğer hazneye ise pet ya da metal şişeleri atarak hayvanlara mama yeme imkanı sunuyoruz" dedi.

Sokak hayvanlarının yaşamlarını devam ettirebilmeleri için insanlara ihtiyaçları olduğunu ifade eden Başkan Taşçı, "Bu projemiz ile hayvanlarımız karınlarını doyurabilir, susuzluklarını giderebilir hale gelirken, diğer taraftan da geri dönüşüm sağlanarak büyük bir israf önlenmiş olacaktır. Hiç pet şişe atılmasa bile buraları sürekli kontrol eden görevli arkadaşlarımızın sayesinde mama ve su haznelerinin dolu olmasını sağlayacak. Bu sayede de hayvanlarımız aç ve susuz kalmayacaklardır. Zaman içinde mamamatik sayısını 55 adede çıkarmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Atakum Belediyesi'nin bu uygulamasını çok doğru ve yerinde bulduğunu söyleyen 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Muhallit Yalçın, "Vatandaşlarımız bu uygulamaya duyarlı davranıp, destek gösterirlerse çok iye olur. Sonuçta sokak hayvanları aç kalıyor. Hem mama, hem de su için şişelerimizi ve suyumuzu bu makinelere atmalıyız. Herkesin katkıda bulunmasını bekliyorum" diye konuştu. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.