Samsun’da Şeb-Arus Merasimi

Samsun’da Şeb-Arus Merasimi
İlkadım Belediyesi tarafından 'Hz. Mevlana'yı Anma Etkinlikleri' çerçevesinde düzenlediği Türk Tasavvuf Müziği Konseri ve Sema Töreni Samsunlulara unutamayacakları manevi bir atmosfer yaşattı.

Hz. Mevlana'nın 'düğün günü' dediği ahrete intikalinin 741'inci vuslat yıldönümü dolayısıyla Eski Yaşardoğu Spor Salonunda Şeb-i Arus töreni düzenledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korusu işbirliğinde düzenlenen Türk Tasavvuf Müziği Konseri ve Sema Töreni büyük ilgi gördü.

“SAMSUNLULAR MANEVİ HAZ YAŞADI”

İki bölümden oluşan Mevlana Konseri ve Sema Törenin ilk yarısında Solist Ömer Faruk Belviranlı'nın şefliğinde Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, Türk Tasavvuf Musikisi eserlerini seslendirdi. Okunan ilahiler eşliğinde sahne alan Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Sema Gurubu Samsunlulara maneviyat dolu unutulmaz bir gece yaşattı. Gecenin manevi iklimi ve ahengi ile manevi bir haz yaşayan vatandaşlar, sema gösterisini büyük bir hayranlıkla izledi.

“KONYA'YI SAMSUN'A GETİRDİK”

Mevlana'nın vuslata yürüyüşünün 741. seneyi devriyesinin manevi ikliminde Samsunluları eşsiz bir programla buluşturduklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Mevlana'nın gönül dünyasına ektiği sevgi ve hoşgörü, medeniyetimizin köküdür. Bu köklere sahip çıkmak ve insanımızı kökleri ile bağlantılı kılmak mecburiyetindeyiz. Kendi kültür ve medeniyet köklerinden beslenmeyen toplumlar, kişilik bunalımları, toplumsal çöküntüler, manevi ve ahlaki yönden de büyük yıkımlar yaşama tehlikesi ile karşı karşıyadır. O'nun anılması ve anlaşılması için üzerimize düşen vazifeyi hakkı ile yerine getirmek zorundayız. Hizmetlerimizi en güzel şekilde sürdürürken manevi mirasımızı, insanımızla buluşturmayı en büyük vazife biliyoruz. Bu münasebetle sosyal ve kültürel faaliyetlere çok büyük önem veriyor, şehrimizin kültür çıtasını her gün daha yükseklere çıkarmak için büyük gayret gösteriyoruz.” dedi.

“HER YIL YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Mevlana'nın ölüm gününün hatırası olarak yapılan Şeb-i Arus (sevgiliye kavuşma) merasimini her yıl gerçekleştirmeyi düşündüklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Belviranlı ve Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Şefi Nihat Gönül'ü tebrik ederek çiçek takdim etti. Tok, ayrıca belediye olarak oluşturdukları Kültür Hatıra Ormanına adlarına birer adet selvi fidanı diktiklerini kaydetti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.