Samsun'da PARALEL YAPILANMA

Samsun'da PARALEL YAPILANMA
Hükümet ve Cemaat kavgası hız kesmeden devam ederken, Samsun'da AK Parti içinde, Cemaatle ilişkilerini halen sürdüren kişilerin olduğu iddia edildi.

CEMAAT İLİŞKİLERİ
Türkiye'de yeni bir dönemin başladığı, 17-25 Aralık Operasyonlarının ardından, hükümet cemaat kavgası gün yüzüne çıktı. Her fırsatta Cemaati eleştiren, Her nereye sızmışlarsa temizlenmelerini isteyen, son olarak da Afrika'da düzenlenen toplantıda Afrika Ülkeleri Liderlerine seslenen ve Cemaatten uzak durmalarını isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cemaatle mücadelelerini sürdüreceklerini söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu söylemlerine karşın, Samsun'da AK Partililerle, Cemaat ilişkilerinin akıl sır erdirilemeyen ilişkilerinin devam ettiği iddia ediliyor.
PERŞEMBE AKŞAMLARI
AK Partili Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın yardımcısı; Özel imar uygulamasıyla ruhsat izni verildiği iddia edilen ve başta Kenan Şara olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'ın, en yakın çalışma arkadaşlarına ait olduğu bilinen 'Gökdelen Kulelerin' müteahhidi olan eski Kurupelit Belediye Başkanı Turan Çakır'ın, Cemaatin Perşembe akşamları toplantılarına, her hafta katıldığı iddia edildi.
Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Belediye sınırları içerisinde bulunan Büyük Oyumca köyünde mecliste yapılan imar değişiklikleri ile köydeki geniş arazileri kendi akrabalarının üzerine geçirdiği için mahkeme de yargılanan Turan Çakır'ın bu toplantılara Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına aday olan Keresteci Servet Keskinsoy ile birlikte katıldığı iddia edildi.
SEYAHATLER
Samsun'daki siyasetçi, bürokrat ve Belediye Başkanları arasında ise cemaate yakın olduğu iddia edilen bir çok ismin adı geçiyor. Cemaatin düzenlediği yurt dışı gezilerine AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Eski Özel İdare Genel sekreteri ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aslan Karanfil, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş'ın katıldığı biliniyor.
ZİYARETLER
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Amerika'nın Arkansas eyaletinde faaliyet gösteren ve cemaate yakın olduğu iddia edilen Türk Turkuaz Derneği'nin düzenlediği Türkiye-Arkansas Dostluk Resepsiyonu'na katılmak üzere beraberindeki iş adamlarıyla birlikte geçen yıl Amerika'ya gitmişti. Ziyarette cemaatin eğitim kurumu olan Feza Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü Bilal Karaduman, iş adamları Burhan Erçal, İbrahim Canikli gibi Samsun'un tanınan simaları katılmış ve Gülen Okullarını ziyareti de kapsayan seyahat 5 gün sürmüştü.
BASIN'DA DA VAR
Gezi olaylarında yaptığı sert açıklamalarla dikkat çeken AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş'ın hükümet ve cemaat geriliminde sessiz kalması dikkatleri çekiyor. Cemaate yakın olduğu iddia edilen bir diğer isim ise AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'in basın danışmanı Mehmet Ertuğrul. Ertuğrul'un cemaat içindeki ağbileri vasıtasıyla Samsun basının da yer edindiği ve Basın danışmanlığına getirildiği iddia ediliyor.
Hükümetin önümüzdeki günlerde cemaat operasyonunu genişletmesinin ardından Samsun'da ki yapılanmayı nasıl tasfiye edeceği merak konusu.samsunozelhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum