Samsun'da, öldürülen doktorun meslektaşları yasta

Samsun'da, öldürülen doktorun meslektaşları yasta
SAMSUN Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli göğüs cerrahı Opr. Dr. Kamil Furtun’un öldürülmesinin ardından Samsun'da sağlık çalışanlarının dün sabah başlattığı iş bırakma eylemi bugün de devam etti.

Dr. Furtun'un görevli olduğu hastaneye 'Gülen yüzümüzü soldurdunuz' yazılı pankart asılırken meslektaşlarının yası sürdü.

Samsun'da geçen cuma günü Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli göğüs cerrahı, evli ve bir çocuk babası 56 yaşındaki Opr. Dr. Kamil Furtun'un, evli ve 2 çocuk babası 30 yaşındaki İsmail Koyun tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesinin ardından sağlık çalışanlarının olaya tepkisi devam ediyor. Dün Türkiye genelinde hastanelerde sağlık çalışanlarının başlattığı iş bırakma eylemi bugün de devam etti.  Opr. Dr. Furtun'un görev yaptığı hastanede de eylem sürerken meslektaşlarının yası sürüyor. Hastanedeki tüm doktorlar odalarının kapısında bulunan isimlerinin yazılı olduğu levhaya Opr. Dr. Furtun’un resmini yapıştırırken hastane binası girişine de 'Gülen yüzümüzü soldurdunuz. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız, sağlıkçıya şiddeti lanetliyoruz' yazılı pankart asıldı.

Öte yandan hastanenin bahçesinde bulunan kantinin işletmecisi Semih Arslantürk, Opr. Dr. Furtun'u öldüren kişinin kantinde kendi yanlarında çalışmadığını söyledi. Arslantürk, "Biz iki ay önce ihale ile kantinin işletmesini devraldık. Bu kişinin dayısı daha önce buranın işletmecisiydi. Öz de dayısı değil manevi yeğeni olarak söyleniyordu. Onun yanına gelip gidiyormuş. Zaten bu mahallede yaşıyormuş. İki aydır kesinlikle kantine bile girmemiştir. Kantinde kesinlikle çalışmıyor. Bu kişinin bizimle bir bağlantısı yok" diye konuştu. 

İsmail Koyun'un yanında çalıştığı ve 'manevi dayım' dediği belirtilen Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nin kantininin eski işletmecisi 65 yaşındaki İbrahim Kurnaz'ın da geçen Mart ayında İlkadım İlçesi’nde park halindeki 55 SY 668 plakalı minibüsüne yapılan silahlı saldırı sonucu öldürüldüğü ortaya çıktı. Cinayetin alacak- borç anlaşmazlığından işlendiği iddia edildi. Şüpheli Kemal İ.'nin de olayın ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandığı belirtildi.

Bu arada İsmail Koyun’un geçen yıl 17 Haziran'da Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nin bahçesine çıkan hastaların sigara içtiğini, personelin de buna göz yumduğunu iddia ederek hastane önünde bir grup genç ile birlikte eylem yaptığı ortaya çıktı. Hastane personeli tarafından da tanınan ve bilinen bir kişi olan İsmail Koyun ile ilgili ortaya atılan iddiaların ise emniyet yetkilileri tarafından soruşturulduğu ifade edildi. Cinayetin sırrını çözmek için ekiplerin yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüğünü belirtildi. Ancak ne hastane yönetiminin ve personelin ne de emniyet yetkililerinin savcılık ve vali tarafından verilen talimat doğrultusunda herhangi bir açıklama yapmaması ise dikkat çekti. Soru işaretleri ile gizemini koruyan cinayetle ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, sağlık çalışanlarının da tedirginliği sürüyor. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.