SAMSUN'DA KORONAVİRÜS ÖLÜMÜNE YALANLAMA

SAMSUN'DA KORONAVİRÜS ÖLÜMÜNE YALANLAMA
Samsun Sağlık İl Müdürlüğü ve Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, sosyal medyada koronavirüsten ölen bir hastanın Tekkeköy ilçesinden olduğu yönünde yapılan paylaşımların asılsız olduğunu duyurdu.

Koronaivirüsten vefat eden ikinci hastanın Tekkeköy ilçesinden olduğu yönünde ki bilginin doğru olmadığı belirten, Samsun Sağlık İl Müdürlüğü ve Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar sosyal medyada resmi olmayan bilgileri paylaşarak kamuoyunda panik oluşmasına neden olanları uyardı.

wedewdewd.png

PANİK YARATMAYIN
Söz konusu paylaşımları yaparak, virüsten ölen hastanın Tekkeköy ilçesinden olduğu iddiasını gündeme getiren sosyal medya kullanıcılarına Sağlık İl Müdürlüğü, "İnsanlarda panik ortamı oluşturacak, resmi makamlar tarafından açıklanmayan, yanıltıcı ve doğru olmayan bilgileri sosyal medya üzerinden paylaşmak kanunu olarak suçtur. Bu paylaşımların silinmemesi durumunda Emniyet Genel Müdürlüğüne tarafımızdan bildirim yapılmaktadır" uyarısı yapıldı.

hasan-togar-meclis-700x420.jpg

YASAL İŞLEM BAŞLATILDI
Yanlış bilgiyi yayanlar hakkında yasal süreç başlattıklarını açıklayan Başkan Togar, "Sosyal medyada ilçemiz ile ilgili çıkan koronavirüs haberlerinin tamamı asılsız ve gerçek dışıdır. İlçemizde bundan yaklaşık 1,5 ay önce umreye gidip, orada daha ilk hafta rahatsızlanıp ülkemize dönen bir abimiz şu anda hastanede yoğun bakımda yatmaktadır. Ama iddia edilenin aksine tüm tahlilleri ve tetkikleri negatif çıkmış olup tamamen kronik rahatsızlığından dolayı tedavisine devam edilmektedir. Bilgi sahibi olmadan asılsız iddiaları sosyal medya da yayanlarla alakalı yasal süreçler başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine duyurulur." ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.