SAMSUN’DA KADIN HİKAYELERİ

SAMSUN’DA KADIN HİKAYELERİ
1998 yılında kurulan ve 2006 yılında beri özgün oyun denemeleri yaparak Türk Tiyatrosuna bir çok eser kazandırmayı başarmış olan Düşevi Oyuncuları yeni sezona Samsun'da yaşanan gerçek hikayelerden yola çıkarak..

“Kadın, Silah, Şiddet “ üçgeninde gelişen “DOĞUM, DÜĞÜN VE ÖLÜM” adlı oyunla 6 Ocak 2015 Salı günü Gazi Sahnesinde Türkiye Prömiyeri yapacak.
Oyuna 13 Ocak “Gala” yaptıktan sonra ; her hafta salı günleri 233 33 26 numaralı telefon rezervasyonu ile bilet alınabilir.
Salkım Hanımın Taneleri, Karışık Pizza, Ay Işığında Saklıdır adlı film senaryoları ve senaryo eğitmenliği ile tanıdığımız Tamer BARAN Düşevi Oyuncularının bu sezonki “Doğum Düğün ve Ölüm” oyununun yazarı. Düşevi Oyuncuları Genel Sanat Yönetmeni Cem KAYNAR ise yönetmeni.

Aynı Ekip Samsun'da Sinema Filmi Çekecek
Cem KAYNAR yaptığı açıklamada “Tamer BARAN'ın Samsun'lu olması ve dostum olması bu oyunun çıkışına vesile oldu. Kendisinin yazdığı ve yöneteceği, yapımcılığını Yerli Film / Zafer Çelik'in yapacağı “BURAYA AİT DEĞİLİM” adlı sinema filmi Haziran ayında Samsunda çekilecek. Düşevi Oyuncuları ve Düşevi Sanat Merkezi'de bu projenin bir parçası olacak” dedi.

Oyunun Konusu
Oyun 3 ayrı hikayeden oluşuyor, DOĞUM (Bizde Kanıyoruz) ; Anadolu Lisesinde (Kolej) 20 Nisan 1979 yılında yaşanan bir olayla, iki ailenin parçalanmasını anlatan bir bölüm. DÜĞÜN (Kırk Gün Kırk Gece), Yaşam dolu bir aile, Termede bir köy düğünü ve feci bir sonu anlatıyor. ÖLÜM ( Kanlar İçinde Sürünürken) , İki kadın bir erkek, feci bir dayak ve ölümle sonuçlanan bir final.

Oyun İçin Özel Müzikler Bestelendi
Oyunun 3 sahnesi için 3 ayrı şarkı yapıldı. Bu şarkıların söz-müzik ve vokali Derya Cesur'a, Piyano eşliğini ise Murat SEVER yaptı.



DOĞUM, DÜĞÜN VE ÖLÜM KÜNYE
Yazan : Tamer BARAN Yöneten : Cem KAYNAR Yönetmen Yrd. : Kübra AKÇA Dekor-Işık Tasarım : Ersoy ÇELİKPAZU Efekt : Uygar KARATAŞ ŞARKILAR ;
Söz-Müzik-Vokal : Derya CESUR Piyano : Murat SEVER Stüdyo : Drum Clinic
KISA FİLM ;
Senaryo-Yönetmen : Tamer BARAN Görüntü Yönetmeni : Onur ERDOĞAN Kamera Asistanı : Aybars GÜNEŞ Reji Asistanı : Mert YILDIZ Ekipman : Delta Bilişim
Oyun Fotoğrafları : Aybars GÜNEŞ Afiş – Broşür Tasarım : Mustafa CAN Medya İletişim : İstanbul Koro Ajans Sinevizyon Tasarım : Kadir ARSLAN
Sinevizyon Fotoğrafları :
Samsun Yerel Tarih Grubu / Metin AKYÜREK / Hakkı Cem ÇARPAN

Düşevi Oyuncuları oyuna katkılarından dolayı ; Hakan ALKAN'a, Emel BARAN'a,
Selen UYSAL'a ve Beste BERK'e teşekkür ederiz.
Sanata Destek Veren Sponsorlar İse :
Telemarket, Delta Bilişim, Koza Bilgi Teknolojileri








İLETİŞİM
Cem KAYNAR
0 532 694 94 84

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.