Samsun’da 'İlk ders zili' heyecanı

Samsun’da 'İlk ders zili' heyecanı
SAMSUN’da 2015-16 eğitim öğretim dönemi nedeniyle açılış töreni düzenlendi, temsili olarak ilk ders zili çalındı.

Öğrencilere kitapları dağıtılırken ana sınıfı ve 1'inci sınıf öğrencileri gözyaşı döktü. Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Değerli öğrenciler vizyon sahibi olmanız için eski televizyoncu olarak söylüyorum az televizyon izleyin" dedi. 

Yeni eğitim öğretim yılında Samsun’da 46 bin 921’i taşımalı, 17 bin 447’si 1’inci sınıf olmak üzere toplam 246 bin 357 öğrenci eğitim görmeye başladı. Yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Atakum İlçesi Mimar Sinan İlk ve Orta Okulu’nda tören düzenlendi. Buradaki programa Samsun Valisi İbrahim Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Prof.Dr. Ali Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı. Törende öğrenciler yeni eğitim yılının başlamasıyla ilgili şiirler okudu. 8’inci sınıf öğrencileri yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine çiçek verdi. Vali Şahin, Samsun’da güvenlik güçlerinin, emniyet teşkilatının çok ciddi önlem aldığını belirterek, şöyle dedi:

"Lise düzeyinde ve üniversiteye gitmiş çocuklarımızın yavrularımızın özellikle uyuşturucu belasından uzak tutulması için çok ciddi gayret sarf ediyor. Bu konuda çok mesafe aldık. Özellikle geçmiş 6-7 ay öncesine bakıldığında bunu minimize ettik. Bilin ki bununla mücadelemiz sürekli devam edecek. Asla onlara pirim vermeyeceğiz. Özellikle yavrulara zehir kusan bu insanları mutlak suretle adaletin önüne getirip teslim edeceğiz. Değerli öğrenciler vizyon sahibi olmanız için eski televizyoncu olarak söylüyorum az televizyon izleyin. İzlediğiniz televizyon programları da olabildiğince eğitimle ilgili olsun. Aksi takdirde vaktinizi boşa harcamış olabilirsiniz. Televizyon izlemek için biraz daha abla ve ağabey olmak durumundasınız. Büyüdüğünüzde çok vaktiniz olacak ve izleyeceksiniz. Ama bu sıralarda daha fazla kitap okuyacaksınız daha fazla vaktinizi eğitime vereceksiniz."  

Velilere de seslenen Vali Şahin, öğretmenlerin çocuklara bir şey söylediğinde hemen gelip şikayet ettiklerini, velilerin öğretmeni sınıfta azarladığını anlatırken, "Ondan sonra 'Geçmiş olsun.' Ne bir daha öğretmenimiz düzgün öğretmenlik yapabiliyor ne öğrenci ders almaya çalışıyor. Eski tabirle ‘Eti senin kemiği benim’ tabiriyle çocuklarımızı okullara gönderiyoruz. Bu zaman zaman yadırganıyor olabilir. Ama bu yavruları okula gönderdiğimizde emin olun ki öğretmenler en az sizin kadar bu yavruların üzerine titriyorlar" diye konuştu.  

Vali İbrahim Şahin konuşmasının ardından öğrencilerle birlikte temsili olarak ilk ders zilini çaldı. Ardından öğrencilere sınıflarda ziyaret eden Vali Şahin, anasınıfına giden çocuklarla yakından ilgilenip hediye verdi. Okula yeni başlayan öğrenciler heyecanlandı. Bazı çocuklar gözyaşı döktü. Bazı öğrenciler ise, okulun ilk günü nedeniyle arkadaşlarıyla birlikte ‘selfie’ çekti. Toplum destekli polis şubesi ekipleri de okulları ziyaret etti 'Kanka polis' kostumü giyen polislere öğrenciler ilgi gösterdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.