SAMSUN'DA HDP'LİLERDEN KOBANİ EYLEMİ

SAMSUN'DA HDP'LİLERDEN KOBANİ EYLEMİ
SAMSUN'da Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri bir basın açıklaması ile Kobani'deki IŞİD saldırılarına tepki gösterdi. Polis, basın açıklaması sırasında geniş güvenlik önlemi aldı.

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde trafiğe kapalı olan İstiklal Caddesi üzerinde HDK ve HDP üyelerinden oluşan yaklaşık 20 kişilik bir grup basın açıklaması düzenledi. Grup adına Cennet Çarşı'nın yaptığı açıklamada, "Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren ve bu kanla beslenen emperyalist güçler insanlık dışı uygulamalarına devam etmektedir. Bu uygulamalar, İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırılarda görülmektedir. İnsan hayatını hiçe sayan, sadece Filistinlilerin değil birçok dinin kutsal mekanı olan Mescid-i Aksa'ya saldıran İsrail'e direnen Filistin halkının yanındayız. Üzerinde yaşayalım, yaşamayalım, baskının zulmün olduğu her yerde direnişimiz devam edecektir" dedi.

Çarşı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Kobene'de IŞİD'e karşı verilen tarihsel önem taşıyan direnişe Suphi Nejat yoldaşımız şehit düşmüştür. O, direnen, dövüşen, özgürlük, eşitlik ve adalyet için kendini ortaya koyan yüzlerce binlerce savaşçıyla aynı dili konuşmuştur. Kader yoldaşlarımızın katilleri bellidir. IŞİD çetelerine cephe geriliği yapan, Kobane direnişini boğarak Rojava'yı düşürmek ve en nihayetinde Kürt Özgürlük Hareketi'ni tasfiye etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti'nin AKP iktidarıdır. Bilinmelidir ki; yoldaşımızın direnişi direnişimiz, devrimci iradesi irademizdir. Yoldaşımızı katledenlerden hesap soracak, bıraktığı bayrağı saflarında devrimci kavgamızda dalgalandıracağız."

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgeye başka gruplar yaklaştırılmadı. Çeşitli sloganlar atan HDK ve HDP grubu daha sonra polisin kontrolü altında olaysız bir şekilde dağıldı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.