SAMSUN'DA HASTANE KEŞMEKEŞLİĞİ

SAMSUN'DA HASTANE KEŞMEKEŞLİĞİ
Samsun'da Devlet hastanelerindeki randevu alamama, kalabalık hasta kuyrukları gibi sorunlarından sonra şimdi de sistem krizi yaşanıyor. 

Samsun'un ilçelerinde yeterli hizmet alamadıklarından Samsun'a gelenler burada da aynı sıkıntıyla karşı karşıya kalıyor. Sistemde gerçekleştirilen güncelleme iddiası dolayısıyla röntgen, tahlil gibi benzeri işlemler uygulanamıyor. Tedavi için hastaneye gelen hastalara, oksijenli hava verildiği öne sürüldü.

jjjjjjjjjjjjj.png

HİÇBİR ÖNLEM İŞE YARAMADI
16 yıldır sağlıkta Cumhuriyet tarihinin en büyük devrimini gerçekleştiren AK Parti iktidarları döneminde, 2019 Türkiye'si koşullarında dahi Devlet hastanelerindeki erimek bilmeyen kuyruklar vatandaşı çileden çıkarırken muayene ve tahlil kuyruklarının önlemesi için hayata geçirilen 'randevu' sistemi de işe yaramadı. Sağlıkta çok büyük çöküş olduğu, acil servislerde ilgi alakanın olmadığı ve özel hastanelere gitmek zorunda kalındığı gelen şikayetler arasında. Son olarak da sistemsel güncelleme hastaların tedavi olmasına engel oluyor. Tedavi olmaya gelen hastalara oksijenli hava vermekten başka bir müdahale yapılamazken durumun birkaç gün süreceği söyleniyor.

ppppppppppppppppppppppppp.png

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ NEDEN SESSİZ?
Özellikle Bafra'dan gelen şikayetler durumun vahametini ortaya koyuyor.Sabahın erken saatlerinden itibaren muayene için gelen vatandaşlar, sistem arızası nedeni ile muayene sırası alamadı. Hastanenin otomasyon sistemi çöktüğü için hastalar, sıra alabilmek için hastane içerisinde uzun kuyruk oluşturdu. Hastanedeki sağlık ekibi de sisteme giriş olmadığı için bu sırada işlem yapamayınca kuyrukta zaman zaman tartışmalar da yaşandı. İl Sağlık Müdürlüğü de bu konuda sessizliğini koruyor. Samsun'da yaşanan bu gibi durumlara da neden sessiz kalındığı merak konusu oluyor. 

qqq.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum