SAMSUN'DA---EN AZ 9 BİN MÜLTECİ VAR

SAMSUN'DA---EN AZ 9 BİN MÜLTECİ VAR
Samsun'da, Birleşmiş Milletler ve İl Göç İdaresi'ne bağlı olmayan yüzlerce mülteci aile olduğunu belirten İnfak Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği İnfak-Der Samsun Şube Başkanı Hüseyin Kılınç, "Sayı vermek zor fakat İlimizde en az 9 bin mülteci yaşıyor"

"YOKSULLUK KURUTULMALI"

Mülteci sorununun üstesinden gelinemediği takdirde yerli halkın büyük zarar göreceğini söyleyen İnfak-Der Samsun Şube Başkanı Hüseyin Kılınç, "Yerli halkı korumak için bu yaşanan yoksulluğu kaynağından kurutmak gerekiyor. Belediyeler ve kamu kurumlarının seferberlik halinde yoksulluk kaynaklı ortaya çıkabilecek olumsuzlukları yok etmelidir. Fakat bunun herhangi bir çıkar gözetmeden yürekten sahaya inilmelidir."

9 BİN MÜLTECİ VAR

Resmi sayılara bakıldığında bin 230 olarak görülen mülteci kişiler hakkında açıklama yapan Kılınç, "Bu konuda sayı vermek çok zor fakat Samsun'da asgari rakam olarak 9 bin mülteci bulunuyor. Gayriresmi olarak bunu net olarak söyleyebilirim.

"İNANILMAZ DRAMLAR YAŞANIYOR"

Samsun'da bulunan mülteciler arasında en az 200 aile yüksek oranda dram yaşadığını ve ortalama 5 kişiden hesaplanıldığında bu sayının bin kişiye tekabül ettiğini vurgulanayan İnfak-Der Samsun Şube Başkanı Hüseyin Kılınç şöyle konuştu: "Samsun'da Birleşmiş Milletlere ve İl Göç İdaresi'ne kaydı olmayan yasadışı yüzlerce aile var. Bunlar turist mi, sığınmacı mı, terörist mi? Sınırdan girerken kaydı alınıyor fakat hangi şehire gittiği bilinmiyor. Bunun resmi prosedürü bellidir. Valimiz Belediye Başkanlarıyla bir toplantı yapıp, bu aileleri emniyet marifetiyle tespit ettikten sonra araçlara bindirilip Ankara'ya Birleşmiş milletlere gönderip kayıtlarının yapılmasının ardından bu aileler orada belirlenen illere dağıtılmalıdır. Bu konu üzerinde durulursa Samsun, yükünün yüzde 90'ından kurtulur." 

"DONMUŞ CESET TOPLAYACAĞIZ"

Suriye ve Irak'tan gelen mültecilerin sıcak hava ikliminden geldiklerini ve soğuğa alışkın olmadıklarını vurgulayan Kılınç, "Sert kış mevsiminde yakacağı olmayan mültecilerden dolayı evlerden donmuş ceset toplayacağız" şeklinde ifadelerde bulundu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.