Samsun'da Bir İlk

Samsun'da Bir İlk
OTOMOTİV BEYNİ KODLAMASI

 

Yeni aldığımız veya üzerine bindiğimiz gezip tozduğumuz arabalarımızın bütün özelliklerini biliyor muyuz? Artık Samsun'da araçlarımızın beynine girip aracın açılmamış biütün opsiyonlarını açıp bütün fonksiyonlarını kullanıma açabileceğimiz bir yer var. Genç girişimci Abdullah Koç hobi olarak başladığı Araç beyni kodlama uğraşını artık bir meslek haline getirip Samsun'da bir ilk olarak ''AK CODING'' isimli  işyerini Samsunluların hizmetine sundu.

AK CODING firmasının sahibi Abdullah Koç, Denge Gazetesi muhabirine yaptığı işin ayrıntılarını anlattı. Konuşmasında şunları kaydetti; ''Araç beyin kodlamaları üzerine bir işimiz var. Araçlarda fabrikaların yaptığı yazılımlarda opsiyonların beyinden açılabilme özelliklerini bunlar yapıyorlar dışarıya satıyorlar. Bizde bu programlar üzerinde elimizdeki orjinal kablolarla ve programlarla bunları aktive etmeyi yada aracın beyninde pasif olan özellikleri su yüzüne çıkarıyoruz.En basit örnek olarak sinyallerde müşterimiz American park istiyor ben sinyal ünitesine giriyorum sinyale park görevi veriyorum.Bu şekilde sinyalleri görevlendirebiliyorum. İş yerini açma sebebimiz de müşteriler boş paket araç alıyorlar maddi durumuna göre opsiyonsuz ve özelliksiz. Parası olduğunda da sonradan orjinal bir biçimde bunu yaptırmak istiyor. Aracın opsiyonunda orjinal hangi donanım varsa onu yüklüyoruz.Montaj öncesi bunları beynine yüklüyoruz. Müşteri hangi özelliğini istiyorsa isteklere göre beynine girip düzenliyoruz. Bizim işimiz orjinal aksesuar üzerine kodlanabilecek her şeyi sonradan aracın beynine yüklemek kısacası. Geri kamera montajı mesela aracın ilk aldığınızda bu olmayabilir ancak biz bunu aracın beynine kodlayabiliyoruz.

Samsun'da Bir İlk
Samsun'da bu işi ticari olarak ilk yapan benim. Araç beyni kodlama beyin arızaları giderme araç beyni fonksiyonlarını orjinalini garantisini bozmadan aktif hale getirmek kolay bir iş değil. Ayrıca  profesyonel olarak yapılmazsa bu işlemler zararlı da olabilir. Biz profesyonel garanti veriyor bütün sorumluluğu üzerimize alıyoruz.

Bu iş cesaret ister
Bizimkisi biraz deli cesareti. Bu ekonomik ortamda her şeyin dolar ile hesaplandığı ortamda araç beyni kodlama programları vs.dışardan gelse de biz el emeği işçilikle bu riski alıyoruz. Bu iş cesaret ister. Asıl zor zamanda elinizi taşın altına koyacaksınız. İyi zamanda herkes yatırım yapar o zaman senin yaptığın işin anlam değeri düşer. Bu darlıkta yaparsak bu alanda bir yatırım yaparsak ekonomimize katkı sağlamış oluruz. Hele ticaret başlı başına bir risktir. Bir şeyi başarmak için bu riski almak gerekmekte. Ama ben bu işyerinin yeni açmış  olabilirim fakat bu işe yeni girmedim. Bir çevremiz var özön otomotivle bağlantılarımız var bizi çağırıyorlar  kodlama yapmak için. 

1-007.png

Mert Varıcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum