Samsun’da Bir Broadway Müzikali

Samsun’da Bir Broadway Müzikali
Ünlü Broadway müzikali Batı Yakası Hikayesi, New York'ta yaşayan Porto Rikolu göçmen gençlerin çetesi...

Batı Yakası Hikayesi
17 Kasım Pazartesi

Köpekbalıkları ile göçmenlerin varlığından huzursuz olan Amerikalı gençlerin çetesi Jetler'in çatışmalarını Maria ve Tony'nin aşklarının merkezinde anlatıyor.
William Shakespeare'nin Romeo ve Juliet eserinin modern bir uyarlaması olarak Arthur Laurents tarafından kaleme alınan müzikal, 20. yüzyılın en önemli müzik adamlarından biri olarak kabul edilen Leonard Bernstein tarafından bestelendi.
1957 yılında Winter Garden Theatre'de sahnelendiği ilk günden bu yana seyircinin büyük ilgisini çeken, Avrupa ve Amerika ülkelerinde turne yapan müzikal, 1961 yılında sinemaya uyarlandı. Müzikal filmlerde devrim niteliğinde olan Batı Yakası Hikayesi, 10 dalda Oscar ödülüne layık görüldü.
Müzikalin unutulmaz şarkıları 'Gee, Officer Krupke', 'I Feel Pretty', 'Jet Song', 'Cool Boy', 'A Boy Like That', 'Maria', 'Tonight', 'Somewhere' dünya şarkı listelerinde uzun süre ön sıralarda yer aldı.
Orkestra şefliğini Tolga Taviş ve Kıvanç Tepe'nin üstlendiği Batı Yakası Hikayesi müzikalinin reji ve koreografisi Mehmet Balkan'a ait. Eser, Lale Balkan ve Toygarhan Atuner tarafından sahneye koyuluyor.
Batı Yakası Hikayesi müzikalinin dekor tasarımı Tayfun Çebi'ye kostüm tasarımı Aydan Çınar'a ait. Mikhail Iskrov'un koro şefliğini üstlendiği eserin ışık tasarımı Mustafa Eski tarafından gerçekleştiriliyor.
1950'li yılların sonunda New York sokaklarında yaşayan asi gençlerin romantik ve dramatik öyküsünü mambo, çaça, vals gibi pek çok dans türünü de içine alan ve müzikal türünün en başarılı örnekleri olarak gösterilen muhteşem müzikleriyle anlatan Batı Yakası Hikayesi, Samsun seyircisine Broadway müzikallerinin coşkusunu yaşatmaya hazırlanıyor.
Batı Yakası Hikayesi temsili 17 Kasım 2014 Pazartesi akşamı saat 20:00' de sahnelenecek.Biletler Gişelerimizden ve www.dobgm.gov.tr adresinden alınabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.