SAMSUN'DA 30 YENİ OTOBÜS HİZMETE GİRECEK

SAMSUN'DA 30 YENİ OTOBÜS HİZMETE GİRECEK
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan ve engelli bireylerin de kullanabileceği son teknoloji donanımlı 30 otobüs hizmete girecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ulaşım sistemini Terme'den Yakakent'e, Vezirköprü'den merkeze kadar tüm şehri master plan çerçevesinde yenilediklerini söyledi.

SAMSUN'DA 30 YENİ OTOBÜS SEFERE BAŞLADI

Halka hizmette çok anlamlı bir gün yaşadıklarını, 17 ilçede 1 milyon 355 bin nüfusun seyahat hareketliliğini güvenli, sağlıklı bir sisteme kavuşturacaklarını belirten Demir, "33 otobüsümüzü devreye almıştık. Şimdi de 30 tanesini daha hizmete sunuyoruz. 8,5 metre uzunluğundaki otobüslerimiz, hareket kabiliyeti yüksek ve güçlü araçlar. Samsun'a hayırlı olsun. Yüzde 100 yerli pilli elektrikli otobüsleri de gelecek yıl ilk kez Samsun kullanacak. TEKNOFEST 2022 öncesinde hizmete sunmuş olacağız." dedi.

SAMSUN'DA 30 YENİ OTOBÜS SEFERE BAŞLADI

Terme ilçesi Büyüklü Mahallesi'nden başlayarak üniversite sapağına kadar ulaşacak bisiklet yolunu da hayata geçireceklerini dile getiren Demir, akıllı şehir uygulamaları master planının Türkiye'nin en vizyoner projesi olduğunu kaydetti. Kavşaklar ve trafiği yönlendirecek dijital sistemlerle ilgili çalışmaların devam ettiği aktaran Demir, "Barış Bulvarı'nda çalışmalar başladı. İsmet İnönü Bulvarı bitmek üzere. Hafta sonu Belediye Evleri Kavşağı'na geçiyoruz. Oradaki kavşağı, göbeği büyüterek tamamen değiştiriyoruz. 15 gün içinde bitirip trafiğe açacağız. Trafiğin ne kadar rahatladığını göreceğiz. Peşinden Atatürk Bulvarı, Cağaloğlu Bulvarı, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ve 100. Yıl Bulvarı'na geçeceğiz. Projenin tamamlanmasıyla bulvarların trafiğinde ve kavşakların çevresinde ciddi rahatlama olacak." ifadelerini kullandı.

SAMSUN'DA 30 YENİ OTOBÜS SEFERE BAŞLADI

Araçlarla ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram ise hizmete alınan yeni otobüsle toplum araç sayılarının 164 olduğunu anlatarak, "Standartlara ve engellilerimiz için uygun olan araçlarımız oldukça kaliteli. Halkımıza rahat ve kaliteli ulaşım hizmeti vermek istiyoruz. Kamyon ve iş makinelerinde de şu ana kadar 120 milyon liralık alım yaptık. 62 milyon lira tutarında ilave kamyonlarımızın da ihalelerini gerçekleştirdik." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.