Samsun'da 18 Mart dolayısıyla tören ve programlar düzenlendi

Samsun'da 18 Mart dolayısıyla tören ve programlar düzenlendi
Samsun'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören ve programlar düzenlendi.

Samsun'da etkinlikler, Kıranköy Kabristanlığı'nda şehitlik ziyaretiyle başladı. Samsun Valisi Orhan Tavlı, Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk, protokol üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri şehitlik anıtına çelenk bıraktıktan sonra şehit mezarlarına karanfil koydu.

Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından dua edildi. Vali Tavlı ve beraberindekiler daha sonra Asri Mezarlığı'ndaki şehitliği ziyaret etti. Vali Orhan Tavlı, Şehitlik Şeref Defteri'ni imzaladı. Şehit kabirleri ziyaret edilerek dua okundu. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki programda ise Emine Ahmet Yeni İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu öğrencileri "Çanakkale Geçilmez" oratoryosunu seslendirdi.

Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bilal Balcı, şehitler için Kur'an-ı Kerim okudu. Samsun genelindeki imam hatip okullarının öğrencileri tarafından şehitler için okunan 248 hatimin duasını Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Veli Üyür yaptı. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şubesi Başkanı Necati Yılmaz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparken, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi Başkanı Ahmet Diril ise "Selam Sana Şehidim" şiirini okudu.

Programa, Vali Orhan Tavlı, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse, Samsun Üniversitesi Rektörü Mahmut Aydın, kurum müdürleri, protokol üyeleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.