SAMSUN'DA 141 BİN KİŞİ BİLGİLENDİRİLDİ

SAMSUN'DA 141 BİN KİŞİ BİLGİLENDİRİLDİ
Samsun İl Jandarma Komutanlığınca, Koranavirüs (Covid-19) salgınının engellenmesi amacıyla alınan tedbirler kapsamında bugüne kadar 141.486 şahıs bilgilendirildi.

Samsun İl Jandarma Komutanlığınca Koronavirüs tedbirleri kapsamında icra edilen faaliyetler kapsımında yapılan açıklamada, ''Şehir içi ve şehirlerarası yollarda alınması gereken önlemler kapsamında; tüm trafik ve asayiş ekiplerimizin katılımı ile şehirlerarası yollara sınırları bulunan Alaçam, Ladik, Vezirköprü, Havza, Yakakent ve Terme İlçe Jandarma Komutanlıklarımızca 24 saat esasına göre, uygulanan yol emniyet ve kontrol devriyeleri sonlandırılarak seyahat sınırlaması kaldırılmıştır. Tüm İlçelerimizde aylık planlanan Yol Emniyet ve Kontrol Planları kapsamında uygulamalara devam edilmektedir.''

TOPLAM 141 BİN ŞAHIS BİLGİLENDİRİLDİ
Samsun İl Jandarma Komutanlığınca yapılan açıklamada, ''Yapılan uygulamalar neticesinde toplam 91.016 araç içerisinde 141.486 şahıs bilgilendirilmiştir. 112 Acil ihbar hattına Komutanlığımız sorumluluk alanı ile ilgili sokağa çıkma yasağına aykırı davranışta bulunan şahıslara ait 681 ihbar, Koranavirüs hastası olduğu yönünde 18 ihbar, diğer Koranavirüs şikayetleri ile ilgili 120 ihbar olmak üzere toplam 819 ihbarda bulunulmuştur.Sokağa çıkma yasağına uymayıp eve dönmesi yönünde yapılan ikazlara rağmen evine dönmeyen 65 yaş üstü 53 şahsa, 20 yaş altı 189 şahsa, piknik ve mesire alanlarında alınması gereken tedbirlere uymayan 14 şahsa, toplu taşıma araçlarında alınması gereken tedbirlere uymayan 7 ticari araç sahibi şahsa, sosyal mesafe kurallarına uymayan 165 şahsa, seyahat izin belgesiz seyahat eden 16 şahsa, Valilik emirlerine uymayarak balık tutan 4 şahsa, kavga eden 11 şahsa, açıkta ambalajsız ekmek satan 1 şahsa, 65 yaş üstü bir şahsı çalıştıran 1 işletme sahibine, çeşitli kabahatlerden dolayı 27 şahsa,  umuma açık yerlerde alınması gereken kurallara uymayan 3 işletmeye, karantina tedbirlerine uymayan 5 şahsa Kabahatler kanunu 32. Maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunu 282. Maddesi uyarınca idari yaptırım uygulanmıştır. Hafta sonları uygulanan genel sokağa çıkma yasakları kapsamında 957 şahsa Kabahatler kanunu 32. Maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunu 282. Maddesi uyarınca idari yaptırım uygulanmıştır. 3 şahsa TCK. 195 Maddesi uyarınca adli işlem uygulanmıştır. Samsun İl Jandarma Komutanlığınca, 65 yaş üstü kıymetli büyüklerimize vefa işlemleri kapsamında günlük olarak görevlendirilen 98 ekip ve 330 personelimiz ile yardım talebinde bulunan toplam  5.922 vatandaşımızdan 4.162’sine yardım edilmiş, 1.760 vatandaşımız ise Vefa Destek Gurubuna yönlendirilerek yardım edilmesi sağlanmıştır. Samsun İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde vatandaşlarımızın can güvenliğine yönelik alınan tedbirlere aralıksız olarak devam edilmektedir.'' ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.