SAMSUN'A VAR BİZE YOK MU?

SAMSUN'A VAR BİZE YOK MU?
Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar ilimiz organize sanayi bölgeleri (OSB) ile ilgili olarak bir basın açıklamasında bulundu.

Başar açıklamalarında şunları ifade etti.
"Samsun kamuoyunda OSB alanı sıkıntısı olduğu ve yeni alanlar üretilmesi gerektiği, tersane olarak düşünülen alanın bunun için uygun olduğu konuşulmaktadır.
Samsun için planlanan, büyük projelerin neredeyse tamamının, merkez ilçelerde yapılmak istenmesi uygun ve adil midir?
Şu unutulmamalıdır ki ilçeler kazanırsa Samsun bütünü kazanır. Her gün ilçelerde çalışıp Samsun'a evine gelen ve ailesi merkez ilçelerde yaşayan binlerce Samsunlu vardır. İlçelerde kazanıp, harcamalarının bir kısmını Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy' de yapmaktadırlar. İsterseniz hafta sonu bir anket yapın göreceksiniz ne kadar çok ilçelerden gelen var. Duble yollar boşuna mı yapıldı? İlçelerimizin en uzağı kaç km? Yatırım, istihdam, gelişme, diğer ilçelerimizin de hakkı değil mi?" şeklinde konuştu.
MEVCUTLARIN İÇİ DOLDURULMALI
Başar devamında şunları söyledi,"Tabiri caiz ise tıkalı damarları açmak yerine yeni organlar bağlamak durumu daha da zorlaştırmaz mı?
Sabahları Tekkeköy istikametine kaç dakika da gidiliyor? Orada ki yoğunluk ve akşam dönüş keşmekeşi de cabası. Yoğunluğu dağıtmak yerine, daha da tıkamak ne kadar akıllıca?
Mevcut yatırımların içini doldurmak daha doğru olmaz mı?
Bafra ilçemizde toplam 1400 dönüm alana sahip bir OSB vardır. Bunun 700 dönüm olan birinci etabı yatırımcılara açılmış ve şu an 328 dönüm alan tahsis edilmiştir. 248 dönüm alan, birinci etapta yatırımcıları beklemektedir." dedi.
ÇED SÜRECİ DEVAM EDİYOR
İkinci etap için de bilgiler veren Başar, "İkinci etapta bulunan 700 dönüm alan için ise Samsun da medikal sektöründe faaliyet gösteren 23 firma yer talebinde bulunmuştur. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uygun görüş bildirmiş ve ÇED raporu süreci devam etmektedir. Bu etap medikal sanayicilere verilecektir. Kavak OSB'de birinci etap dolmuş ikinci etabın alt yapısı henüz yapılmamıştır. Havza tarımsal ürün işleme ve tarım makineleri ihtisas OSB'nin alt yapı çalışmaları devam etmektedir. Orada da yatırımcılara açılacak toplam 500 dönüm arazi olacaktır. Çarşamba TSO' nun da Çarşamba şeker fabrikası arazisinin bir kısmına Gıda OSB yapmak için çalışma yaptığını biliyoruz." ifadesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum