SAMSUN'A KAR GELİYOR

SAMSUN'A KAR GELİYOR
Meteoroloji Samsun 10. Bölge Müdürlüğü tarafından hava tahmini ile ilgili yapılan değerlendirmeler şöyle; Bölge genelinde hava çok bulutlu ve aralıklı yağışlı olacak.

Bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Diğer yerlerde ise yağmur şeklinde yağış görülecek. Öğle saatlerinden itibaren zaman zaman yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı olması ihtimali yüksek. Hava sıcaklıkları 2- 4 derece azalırken rüzgarın kuzey ve doğu yönlerden orta kuvvette , Samsun ve Ordu kıyılarında ise zaman zaman kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI:Kıyı kesimlerinde yağmur ve karla karışık yağmur görülecek, yağışların zaman zaman kuvvetli, iç kesimlerinde kar şeklinde görülecek, yağışların ise zaman zaman yoğun olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, buzlanma ve don, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarılar var.

FIRTINA İHTİMALİ YÜKSEK; Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri, Çorum’un kuzey kesimleri (Kargı, Osmancık) ile Samsun’un batı ve 500 metreden sonraki yüksek kesimlerinde (Vezirköprü, Ladik, Havza, Kavak, Yakakent, Alaçam, Bafra, Ondokuzmayıs, Atakum) yer yer kuvvetli rüzgar (poyraz - 60-80 km/sa) ile birlikte kuvvetli kar yağışı beklendiğinden, yaşanabilecek her türlü olumsuzluğa karşı tedbirli olunması isteniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.